Takip Et

SON DAKİKA

“Olkaç’ın mumu söndü”

11 Mayıs 2021, Salı 18:16

     


ASKİ Genel Müdürü Hakan Olkaç, Eski Aydın Belediye Başkanı Hüseyin Aksu’nun, ‘Kanalizasyon atıkları arıtılmadan Menderes Nehri'ne boşaltılıyor’ iddiasının asılsız olduğunu ifade etti. Aksu’dan Olkaç’a cevap gecikmedi. Efeler’in Yeniköy Mahallesi'ndeki DSİ Kurutma Kanalı'na giderek canlı yayında Olkaç’a yanıt veren Aksu, “Olkaç’ı kınıyorum. İnkar etmek yerine iş yapmalarını diliyorum. Kanalizasyon atıklarının kurutma tüneline akıtıldığını söylememin asılsız olduğunu belirtmiş. Olkaç’a canlı yayından yanıt veriyorum. Olkaç’ın mumu söndü” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Eski Aydın Belediye Başkanı Hüseyin Aksu, geçtiğimiz günlerde Efeler’in Yeniköy Mahallesi'ndeki DSİ Kurutma Kanalı'na Zeybek ve Mimar Sinan Mahallesi'nin kanalizasyon atıklarının arıtılmadan boşaltıldığını oradan da Menderes Nehri'ne akıtıldığını ifade etmişti. Aksu’nun iddialarına yanıt veren Olkaç, “İddialar tamamen asılsız, ehil olmayan kişiler tarafından sarf edilen sözlerden ibarettir” diyerek Aksu’nun iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Olkaç’ın yaptığı açıklamaya Aksu tvDEN Haber 15 Bülteni'ne canlı yayında bağlanarak yanıt verdi.

"SANİYEDE BİR VARİL PİS SU AKITILIYOR"

Aksu, ortaya attığı iddiaların amacının Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu eleştirmek olmadığını belirterek, “Bizim amacımız bu ovada yaşayan insanların sağlığını ve geleceğini korumak. Kanalizasyon atıkları yasadışı bir şekilde Menderes Nehrine deşarj ediliyor. Efeler’in Yeniköy Mahallesindeki DSİ Kurutma Kanalının amacı yağmur suyunu drena ederek sel felaketini önlemek. Fakat ASKİ Aydın’ın Batı kısmındaki tüm kanalizasyon atıklarını buraya bağlayarak Menderes Nehrine akıtıyor. Kimse buradaki suların kanalizasyon atıkları olmadığını düşünmesin. Koskoca Menderes Nehri kurumuş, ortada bir damla su yok, yağmur yok. Buraya saniyede 200 litre yani bir varil pis ve atık su kimyasallarıyla birlikte kurutma kanalına boşalıyor. Bu kanalın amacı bu değil” dedi.

OLKAÇ'I CANLI YAYINDA KINADI

ASKİ Genel Müdürü Hakan Olkaç’a seslenen Aksu, “Olkaç’ı kınıyorum. Seni belediyeye alan benim. Sınava alıp memur yapan da benim. Bu kadar aleni bir şekilde inkar etmek yerine iş yapmalarını diliyorum” diye konuştu.

Katı atık master planının hazır olduğunu belirten Aksu, “Katı atık master planını 15 senedir hayata geçirmediniz. Bu görevi kötüye kullanmaktır. Gelin bu katı atık master planını yapın. Buradan Menderes Nehrine ulaşan kanalizasyon atıklarıyla çiftçi arazisini suluyor. Bu suyla çiftçinin ürettiği ürünleri yiyen vatandaşın kanser olma riski çok yüksek” dedi.

"JEOTERMALİN HATALI KULLANIMINA AYDIN BŞB GÖZ YUMUYOR"

Aksu, “Birileri ‘Jeotermal dururken büyükşehir belediyesini eleştiriyorsunuz’ diyor. Jeotermalin hatalı kullanımına da göz yuman Aydın Büyükşehir Belediyesidir. Ben iktidarı yanlış uygulamaları konusunda da eleştiriyorum. Aydın Büyükşehir Belediyesi bu ovadaki gerek jeotermalin yanlış kullanımını gerekse de kendi sorumluluğunda olan bu kanalizasyonun kaçak ve insan sağlığını tehdit eden kullanımını önleyebilir” diye konuştu.

"AYDIN'DA BÖYLE 158 AYRI NOKTA VAR"

Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne işbirliği teklif eden Aksu, “Gelin katı atık master planını yapalım. Bu vatandaşın sağlığıyla oynamaktan vazgeçelim. Yeniköy Mahallesindeki kurutma kanalı sadece bir nokta. Bunun gibi Aydın’da 158 ayrı nokta var. İnkar ederlerse onları yalancı ilan ederim. Tüm noktaları mahkeme yoluyla tek tek tespit ettiririm. Bilirkişi raporlarına bağlarım, devlete de ihbar ederim. Bu söylediklerimi tehdit olarak algılamasınlar. Gelin birlikte hareket edip bu güzel ovayı pislikten kurtaralım” dedi.

"BU TABLO AYDIN HALKINA LAYIK DEĞİL"

Aksu,” Birileri çıkıp bu konuyu siyasallaştırırsa bunu bir çeşit siyasi rekabetmiş gibi göstermeye çalışırsa birileri de çıkar yalan söylerse ‘Biz arıtıyoruz, terfi istasyonumuz var. Bir gram suyu kurutma kanalına vermiyoruz’ derse bu çok ayıptır. Utanç verici tablodur. Bu bir doğa katliamıdır. Çevre Şehircilik Müdürlüğünü ve savcıları göreve davet ediyorum. Bu rezalete son vermek için biz teknik olarak göreve hazırız. Projeler belediyenin arşivinde yatıyor. Ben Çerçioğlu’ndan rica ediyorum. Hiçbir kötü niyet aramasın. İşbirliğine ve yol göstermeye her zaman hazırız. ‘Hükümet izin vermiyor’ diyerek bahane üretmesinler. Bu tabloya Aydın halkı layık değil” diye konuştu. (DUYGU DİLEK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler