Takip Et

SON DAKİKA

Muğla'ya şehit ateşi düştü

11 Mayıs 2017, Perşembe 21:15

     


Ağrı'nın Doğubayazıt ve Van'ın Çaldıran ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada, Muğla Seydikemerli uzman onbaşı Alper Seven ile Hataylı uzman çavuş Mehmet Gücüyetmez şehit oldu. Çatışmada 2'si ağır 11 asker yaralanırken, 5 terörist de ölü ele geçirildi.

Ağrı Doğubeyazıt'a bağlı Tendürek Dağı kırsalında operasyona çıkan Ağrı İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine pusu kuran PKK'lı teröristler ateş açtı. Çıkan çatışmada, ilk ateş sırasında uzman çavuş Hataylı Mehmet Gücüyetmez ile uzman onbaşı Muğlalı Alper Seven şehit oldu, 2'si ağır 11 asker de yaralandı. Yaralı askerler Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Ağır yaralı olan 2 asker ise Van'a sevk edildi.

Aslen Elazığlı olan 24 yaşındaki Uzman Onbaşı Alper Seven'in Muğla'nın Seydikemer ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan baba Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü'nde Orman Muhafaza memuru olarak çalışan İlhami Seven ile üvey anne Yasemin Seven'e acı haberi, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Yılmaz Demirelli, Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mehmet Şenyiğit ve İlçe Emniyet Müdürü Barbaros Kızılışık birlikte verdi. Acı haber üzerine şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı. Şehit Seven'in 2 kız kardeşi olduğu ve 1 yıl önce ilk görev yeri olan Ağrı'da göreve başladığı öğrenildi. Şehit Seven'in yaklaşık 1 buçuk ay önce evlendiği kaydedildi. Şehidin naaşının yarın Seydikemer ilçesinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Bölgedeki çatışmada 5 PKK'lı terörist de ölü ele geçirildi. Kaçan diğer teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyonların devam ettiği belirtildi.

(EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler