Takip Et

SON DAKİKA

"Birlikte her zaman ayaktayız"

11 Mayıs 2017, Perşembe 16:10

     


Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 2 öğrencisi ve danışman öğretmeni "Birlikte her zaman ayaktayız" isimli örnek bir projeye imza atarak özellikle epilepsi hastalarına yardımcı olmanın önünü açtı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

12. Sınıf Öğrencileri Ayhan Anmaç ve İsmet Gülşen ile danışman Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Cenk Uğuray, epilepsi alzheimer, hafıza kaybı, unutkanlık ve bunama yaşayan hastalar için "acil yardım çağırma uygulaması" geliştirdi.

 

ABİSİNİ DÜŞÜNEREK BU PROJEYİ GELİŞTİRDİ

Öğrencilerden Ayhan Anmaç, ağabeyinin epilepsi hastası olduğu için durumuna üzüldüğünü ve buna bir proje üretmeye karar verdiğini belirtti. Anmaç, "Amacım bu uygulama yardımıyla başına kötü bir şey gelmeden hastaya en kısa zamanda yardımcı olmak, aynı zamanda bu uygulamada bulunan geçmiş kayıtları da tutup tedavi sürecinde de yardımcı olmaktı" dedi.

İsmet Gülşen de hasta yakınlarının bu uygulama ile düşüncesinin çok olumlu olduğunu, yakında, android uygulama marketine de uygulamayı yayımlamayı düşündüklerini ifade etti.

Öğretmen Cenk Uğuray, propjenin amacının söz konusu hastalığı yaşayanların düşme ya da kriz geçirme gibi acil durumlarında hızlı bir şekilde yardımın ulaşması olduğunu aktardı.

Uğuray, proje ile herhangi bir insan müdahalesi gerektirmeden otomatik düşme, algılama gibi özellikler sunarak hastanın konumunu yakınlarına bildirildiğini, ve bu sayede en hızlı şekilde hasta yakınlarının kendisine ulaşmasının sağlandığını dile getirdi.

Uğuray, projenin TUBİTAK orta öğretim öğrencilerinin katıldığı yarışmada Ege Bölgesi finallerine kaldığını, önümüzdeki yıl bu projeyi daha da geliştirerek Türkiye finallerine katılmayı hedeflediklerini söyledi. (ALPER ŞENDERE)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler