Takip Et

SON DAKİKA

Samancılara 6 ay süre

11 Şubat 2016, Perşembe 11:57

     


Şehir içindeki faaliyetlerinin sonlandırılmasına itiraz eden samancılar, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ile görüştü. Dinçer, 6 ay daha şehir içinde faaliyetlerine devam etmelerine izin verdiği samancılardan, kendilerine çeki düzen vermelerini istedi.

Çine Belediye Meclisi’nde alınan karar ile şehir içindeki faaliyetlerine son verilerek ve Hayvan Pazarı’nın hemen yanındaki boş arazide kurulacak olan saman satış noktalarına çekilmeleri istenilen saman satıcıları, bu kararın kendileri ve vatandaşlar açısından uygun olmadığını dile getirmek için Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ile görüştü. Samancılar, kurulu bir düzenlerinin olduğunu ve yatırım yaptıklarını belirterek, Hayvan Pazarının hem kendileri hem de vatandaşlar açısından uygun bir yer olmadığını söyledi. Samancılar, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’e, “Bugüne kadar yaptığımız bir hata samanı açıkta satmaktı. Biz de çevreye verdiğimiz rahatsızlığın farkındayız. Bundan sonra kendimize çeki düzen vereceğiz” dediler.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, samancılara 6 ay süre verdi ve bu süre içerisinde bir balya bile olsa samanı çuvala koyarak satmalarını ve sevkiyatın kapalı yapılmasını istedi. Dinçer, ayrıca samancılara kesinlikle araç üzerinden saman satışı yapmalarına izin verilmeyeceğini bildirdi.

CEZA BİN LİRAYA ÇIKARILDI

Samancılar ve Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in ortak kararı ile açıkta gerçekleştirilen saman transferine uygulanan 180 liralık ceza, bin liraya çıkarıldı. Ayrıca bu cezanın açıkta transfere izin veren saman satıcılarının yanı sıra müşteriye de uygulanacağı önemle duyuruldu.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Hayvan Pazarı haricinde saman satış noktası olarak daha uygun yer arayışına devam edileceğini, samancıların şehir dışına taşınıp taşınmayacaklarına 6 ay sonra tekrar yapacakları toplantıda karar vereceklerini belirtti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler