Takip Et

SON DAKİKA

Kızılay'dan kan bağışı çağrısı

11 Ocak 2017, Çarşamba 17:26

     


Aydın Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Rıdvan Şenol, Aydın’da kan bağışının düştüğünü söyleyerek,18-65 yaş arası herkesi kan bağışında bulunmaya çağırdı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Havaların soğumasıyla birlikte kan bağışında azalma gözlemlendiğini belirten Aydın Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Rıdvan Şenol, kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. Kanda kırmızı alarmın devam ettiğini kaydeden Şenol, sözlerine şöyle devam etti: “Meydana koyduğumuz bağış araçlarına havalar soğuk olduğu için çok fazla kişi gelmiyor. Sürekli bağışçılarımıza mesaj atıyoruz fakat soğuk havalarda araya nezle grip gibi hastalıklar giriyor. Antibiyotik kullandıklarında bağış yapamıyorlar. Kan bağışlarımız azaldı.”

KURUM VE KURULUŞLARDAN DESTEK BEKLİYOR

Aydın’ın en çok kan bağışında bulunan illerden biri olduğunu hatırlatan Şenol, “Özellikle soğuk havalarda Aydın’daki kurum ve kuruluşlardan destek bekliyoruz. Kurumda ki çalışanlar kan bağışın da bulunursa binlerce hayatı kurtarabiliriz” dedi. Kan verme konunda halk arasında yanlış bir bilgiden bahseden Şenol, “Vatandaşlarımız da kan bağışında bulunursam daha çok üşürüm düşüncesi var. Kan bağışı yaparak vücudunuz genç hücreye kavuşur üşümek yerine daha çok ısınırsınız” diye konuştu.

Kan bağışında gerekli kontrollerin yapıldığını belirten Şenol, “Kan değerine, tansiyonuna bakıyoruz. Kan tahlili sonrası kan bağışı alıyoruz. Eğer kan değerleri düşükse kan almıyoruz. Gerekli kontroller sonrası vatandaşımız hiçbir sıkıntı yaşamıyor” ifadelerini kullandı. (ÖZGE SÖNMEZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler