Takip Et

SON DAKİKA

Didim’deki gazeteciler, günlerini protokolle kutladı

11 Ocak 2017, Çarşamba 12:29

     


Didim Çalışan Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçe protokolüyle yemekte bir araya geldi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Didim Çalışan Gazeteciler Cemiyeti, düzenlediği yemekte ilçe protokolünü ağırladı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlamaları kapsamında Meandros Restoran'da verilen yemeğe Didim Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gürkan Kabakçı, Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, İnşaat Mühendisleri Odası Didim Temsilcisi Ömer Vela, CHP’li Belediye Meclisi üyeleri Sevinç Karataş, Ali Çağlar ve Sinan Ceyhan, MHP’li Belediye Meclisi üyesi Özgür Makasçıoğlu, Ticaret Odası yönetim kurulu üyesi Mekin Subaşı, Didim Belediyesi basın servisi sorumlusu Serap Uslu ve Sevinç Demirbilek, Didim Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Eser ile dernek üyesi gazeteciler katıldı.

“GAZETECİLERİNİZİN EMEKLERİ HER TÜRLÜ TAKDİRİN ÜZERİNDEDİR”

Yemeğin ardından konuşan Cemiyet Başkanı Bülent Eser, gazetecilerin yılda 3 özel gününün olduğunu hatırlatarak, “Bunlardan birincisi 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü, ikincisi 24 Temmuz Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayramı, üçüncüsü de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. İlk ikisi gazetecilik mesleğinin olmazsa olmaz özgürlükleridir. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ise gazetecilerin özlük haklarını konu almaktadır” dedi.

Eser, 1961 yılında çıkarılan 212 sayılı Basın Kanunu ile gazetecilerin çalışma koşullarının yeniden düzenlendiğini ve yeni güvenceler getirildiğini ifade ederek, “Demokrasinin temek unsurlarından birisi de hiç şüphesizdir ki özgür, tarafsız, doğru ve dürüst haberciliktir. İlkeli basın ahlak kuralları çerçevesinde kişisel bilgi ve özel hayatın mahremiyetinin korunması konusundaki uluslararası etik ve yasal düzenlemelere riayet ederek hizmet vermeye çalışan değerli gazetecilerinizin emekleri her türlü takdirin üzerindedir. Büyük fedakarlık örnekleri göstererek zor şartları altında çalışan doğru, tarafsız haber ihtiyacını karşılamaya misyon haline getirmiş kararlı ve sabır içerisinde görevlerini sürdüren değerli tüm basın mensubu arkadaşlarımın gününü kutluyorum” diye konuştu.

“BASININ BULUNDUĞU YERE KATTIĞI DEĞER ÇOK FAZLA”

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay da tüm basın çalışanlarının gününü kutlayarak, “Sizler zor bir meslek icra ediyorsunuz. Bunu hepimiz görüyoruz. Sizler, hem topluma yön veriyor hem de sorunların çözümüne katkı sunuyorsunuz. Bu noktada basının bulunduğu yere kattığı değer ve önem çok fazla. Bu bilinç içerisinde ülkemizin olmazsa olmazısınız” ifadesini kullandı.

“ELEŞTİRİLER BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Didim Kaymakamı İskender Yönden ise basının yazdıklarının ve dile getirdiği sorunların önemli olduğunu, kendilerine de ufuk açtığını kaydederek, şöyle konuştu: “Bizler her zaman sizlerin yanınızdayız. Sizlerin dile getirdiği her şey bizlerin görevi. Bu noktada eleştirileriniz bizim için önemli. Bu eleştirileri de hakaret etmeden dile getirmek de çok önemli. Basın, bulunduğu yerde herkesin gözü kulağı. Bizler sizlerin her zaman yazdıklarınızı takip ediyor ve incelemesini de yapıyoruz. Ben bu anlamda basını çok önemsiyorum ve her zaman bu böyle sürecek. Bu noktada tüm basın çalışanlarının gününü kutluyorum.”

Yemekte ayrıca Belediye Meclisi üyesi Özgür Makasçıoğlu, MHP Didim İlçe Teşkilatı adına Cemiyet Başkanı Bülent Eser’e çiçek verip gazetecilerin günlerini kutladı. Yemekteki protokol konuşmalarının ardından Didim’de uzun yıllardır gazetecilik yapan Anadolu Ajansı Didim Muhabiri Bahri Aşık ile uzun yıllar İstanbul’da görev yapan ve Ege Star Web TV’nin sahibi Ali Şenyuva, meslekteki anıları ile mesleğin önemine ilişkin konuşmalar yaptı. (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler