Takip Et

SON DAKİKA

Baydar: Tük Lirası içler acısı durumda, dünya Türkiye'yi konuşuyor

11 Ocak 2017, Çarşamba 17:52

     


CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, dünyanın Türkiye'yi konuştuğunu, bunun da değer kaybeden Türk Lirası'ndan kaynaklandığını öne sürdü.

Baydar, yaptığı açıklamada, "Hatırlanacağı üzere AK Parti’li pek çok yetkili ve dönemin başbakanları; Recep Tayip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım gibi isimler tarafından pek çok kez dünyanın Türkiye’yi konuştuğundan bahsedilmişti. İşte bu durum bugün itibariyle gerçek oldu. Dünyanın önemli haber kaynakları ve basın kuruluşları, Türkiye’den bahsediyor. Son dönemlerde değer kaybeden Türk Lirası'nın içler acısı durumu, dünya basınında yer edindi. Financial Times’tan Bloomberg’e, Reuters’tan CNBC’ye, pek çok önemli basın kuruluşu bu vesileyle Türkiye’den bahsetti ve tüm dünyaya Türkiye’yi duyurdu.

Bu bağlamda; AK Parti hükümetleri boyunca, sürekli olarak dünyanın Türkiye’yi konuşacağından bahsedilmesiyle kastedilen şey, tam olarak bu muydu?" dedi.

BAŞBAKAN'A SORDU

Türkiye’de başkanlık sistemi tartışılmaya başladığından beri dolar ve euro'da sert bir yükseliş baş gösterdiğini bildiren Baydar, Başbakan'a yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

"Türk lirası hızlı bir şekilde değer kaybetti. Hatta öyle ki dolar ve euro, neredeyse gün aşırı tarihi rekorlar kırmaya başladı. Dolar ve euro’daki tarihi yükseliş devam ediyor. Bugün itibariyle euro 4 TL'yi geçerken dolar 3.89'u aştı. Dolar, son 24 saat içerisinde 19 kuruş civarında yükseldi. Merkez Bankası'nın dün piyasaya sağladığı ekstra 1.5 milyar dolar da kurun yükselişini önleyemedi.

Bu bağlamda; 'başkanlık sistemi' Türkiye’nin gündemine oturmadan önce dolar ve euro kurları ne kadardır? Başkanlık ve anayasa değişikliği tartışmasından önce Türkiye’nin toplam dış borcu ne kadardı? Bu borç, başkanlık gündeminden sonra yükseliş gösteren döviz kurları neticesinde, kura endeksli olarak ne kadar daha artmıştır ? Döviz endeksli dış borçta görülen bu farkın sorumlusu kimdir? Bu farkı kim ödeyecektir ?" (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler