Takip Et

SON DAKİKA

Söke’de insan hakları konferansı

10 Aralık 2016, Cumartesi 11:27

     


Söke Kaymakamlığı tarafından organize edilen ve Yard. Doç. Dr. Ali Cengiz'in konuşmacı olarak katıldığı insan hakları konferansı, Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonu’nda gerçekleştirildi.

10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla Söke’de Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonu’nda düzenlenen konferansa Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Ali Cengiz konuşmacı olarak katıldı.

İnsan hakları konusunda temel bilgiler, tarihsel geçmiş ve bugün gelinen boyutu anlatan Yard. Doç. Dr. Ali Cengiz; “İnsan hakları hukuki anlamda kişi ile ifadesini bulan bir kavram. Bazı ülkelerde kişilik haklarının kazanılması için doğumdan sonra belirli bir sürenin geçmesi beklenirken Türkiye'de ilk nefeste kişilik başlıyor ve son nefeste statüye bağlanan haklar anlamında sona eriyor. İnsan hakları 'yaşam' denilen sürenin öncesinden başlayan ve sonrasına da etkilerini sürdüren bir anlama sahip. Yani bir nefes almak dahi insan haklarından yararlanmak ve hukukun kişilere tanımış olduğu tüm haklardan yararlanmak için yeterli” dedi.

Konferansa Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Söke Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, daire müdürleri, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ve öğrenciler katıldı. (BURHAN CEYHAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler