Takip Et

SON DAKİKA

“Çiftçinin mallarını biz koruyalım”

10 Aralık 2016, Cumartesi 17:03

     


Çine’de çiftçi mallarını koruma konusunda bir organizasyon boşluğu olduğunu belirten Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Çiftçinin mallarını biz koruyalım” dedi.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, çiftçi mallarını koruma taleplerinin artığını ancak bu görevin kendilerine ait olmadığı için işlem yapamadıklarını ifade ederken Çiftçi Malları Koruma Başkanlıklarının yapmış olduğu hizmetin belediyelere verilmesi halinde hizmet verebileceklerini ifade etti. Çine’de hizmet veren Çine Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'nın Aydın büyükşehir olmadan önce ilçenin sadece 6 mahallesinde hizmet verdiğini ancak Aydın’ın büyükşehir olmasıyla birlikte 72 mahalleye hizmet götürmek zorunda kaldığını ifade eden Belediye Başkanı Dinçer, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'nın şu an araç ve ekip yetersizliğinden ötürü istenilen seviyede tüm mahallelere hizmet götüremediğini söyledi.

“SEVE SEVE YAPMAYA HAZIRIZ”

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, özellikle büyükbaş hayvanların çiftçilerin ürünlerine zarar vermesi nedeniyle vatandaşların belediyeden yardım istediklerini belirtirken, ''Şu an maalesef belediye olarak bu hizmeti veremiyoruz'' dedi. Yasalara göre belediyelerin, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'nın görevini yapamayacağını hatırlatan Başkan Dinçer, “Bu konuda ilçede büyük bir sorun var. Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı şu an yetersiz kalıyor. Arkadaşlar yine de güçleri yettiğince hizmet vermeye çalışıyorlar. Ama ortada bir organizasyon boşluğu var. Bu konuda, Aydın büyükşehir olurken CHP tarafından AK Parti’ye ‘Çiftçi Malları Koruma Başkanlıklarının görevi belediyelere devredilsin’ talebi de oldu. Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nde biz bu konuyu gündeme getirdik. Önümüzdeki günlerde bu görevi belediyelerin yapacağı söyleniyor. Çiftinin mallarını biz koruyalım. Bu görev verilir ise seve seve yapmaya hazırız” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler