Takip Et

SON DAKİKA

ADÜ'lü öğrenciler, çocuk gelinlere dikkat çekti

10 Aralık 2016, Cumartesi 13:54

     


Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Streskop Topluluğu öğrencileri, Atatürk Kent Meydanı’nda düzenledikleri “Çocuk geline dur de!” isimli etkinlikte, vatandaşlara küçük yaşta evlenmenin zararlarını anlattı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

ADÜ Streskop Topluluğu öğrencileri, “Çocuk geline dur de!” isimli farkındalık etkinliği gerçekleştirdi. Atatürk Kent Meydanı’nda yapılan etkinlikte, çevredeki vatandaşlar, çocuk gelin ve çocuk istismarı konusunda öğrenciler tarafından bilinçlendirildi. Her yaş grubundan kadın ve erkeklere bilgilendirme yapan öğrenciler, konuyu açıklayan bir broşür dağıttı. 30 öğrencinin katıldığı çalışmada, çocuk gelinleri temsilen gelinlik giyen Ekin Bayram dikkati çekti. Yüzünü kara bir duvakla kapatmış olan Bayram, tiyatral bir şekilde vatandaşların konu hakkında fikir edinmesini sağladı.

Etkinliğin sonunda öğrenciler, Sezen Aksu'nun çocuk gelinler için seslendirdiği "Ünzile" adlı şarkıyı söyledi. Konu hakkında bilinçlenen vatandaşlar, çocuk gelini temsilen gelinlik giymiş olan öğrenci Ekin Bayram ile fotoğraf çektirdi.

KATILIMCILAR TEPKİ ÇEKMEK AMACIYLA SİYAH GİYDİ

Konu hakkında bilgi veren etkinlik sorumluları Ali Oğuzhan Özşener ve Sale Karakaş, “Bu çalışmayı yapmamızın amacı, ülke genelinde çocuk gelin sayılarının ciddi oranda artmış olmasıdır. Bunun yanında küçük yaşta doğum yapma oranı da artıyor. Çocuk yaşta evlenmek, bedensel ve ruhsal olarak kişiye çok zarar veren bir durumdur. Bu konuda vatandaşları bilinçlendirmek ve Aydın’da farkındalık yaratabilmek için bu etkinliğin faydalı olacağını düşündük. Tepki çekmek için hepimiz özellikle siyah giyindik” dediler.

“DUYARSIZ KALAMADIK”

Topluluk danışmanı ve öğretim görevlisi Hilal Hatice Güllüdere, “Çocuk gelinlere ve çocuk istismarına duyarsız kalamadık. Bu sebeple de topluluk olarak böyle bir etkinlik gerçekleştirmeye karar verdik. 18 yaş ve üzerinde evlilik yapmanın önemini anlatmak için buradayız. Kişinin eğitim hakkı, yaşam hakkı ve eğitimi için bu durum çok önemli” dedi. (Merve DANIŞMAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler