Takip Et

SON DAKİKA

"Çine'ye yaklaşık 150 bin ağaç diktik"

10 Kasım 2019, Pazar 11:24

     


Çine'nin Esentepe Mahallesini ziyaret ederek fıstık çamı ağaçlarını inceleyen AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun, "AK Parti iktidarı ile birlikte bugüne kadar Çine'de yaklaşık 150 bin ağaç diktik, amacımız bu hayalimizi bütün mahallelerde gerçekleştirmek" dedi.

AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun, AK Parti Çine İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Türkoğlu ve Mehmet Sezer, AK Parti Çine İlçe Kadın Kolları Başkanı Ferya Yıldız ve Esentepe Mahalle Muhtarı Halil Baş, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ekilerek mahalle halkına hediye edilen fıstık çamı ağaçlarını yerinde inceledi. AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun, AK Parti iktidarı ile birlikte 2002'den buyana ilçede yaklaşık 150 bin ağaç ekimi yapıldığını ifade ederken, "Mahalle halkımıza gelir getirici çam fıstığı ağaçlarımızın durumları gayet iyi. Esentepe Mahallesinde kişi başı 240'ar adet çam ağacı ekimi gerçekleştirilerek bu ağaçlar halkımıza dağıtıldı. Bu sayede bir ailenin 240 adet çam fıstığı ağacı oldu ve buda ailelerimize yılda yaklaşık 70 bin lira ile 80 bin lira arasında bir ek gelir anlamı taşıyor. Bizim hayalimiz Çine'de kullanılmayan atıl durumdaki arazilerimizi halkımıza gelir getirecek ağaçlar dikmek ve bu şekilde halkımızın kazancını artırtmak. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarımız, projelerimiz devam ediyor. Bugüne kadar Esentepe, Kuruköy, Dorumlar, Özeren, Karahayıti, Yağcılar, Taşoluk ve Adnan Menderes Barajı çevresine toplamda yaklaşık 150 bin ağaç ekimi yapıldı. Bu ağaçlar halkımızın ekonomisini güçlendirirken ayrıca kırsal mahallelerdeki göçün de önlenmesine yardımcı oluyor. Bunu bütün mahallelerimizde başarmak istiyoruz" diye konuştu.

11 MİLYON FİDAN TOPRAK İLE BULUŞACAK

AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun, Cumhuriyet tarihinde en çok ağaç ekiminin AK Parti döneminde gerçekleştiğini vurgularken, 'Geleceğe Nefes’ 11 Milyon Ağaç kampanyası ile 11 Kasım 2019 Pazartesi günü saat: 11.00'da 11 milyon fidan ile rekor sayıda ekim gerçekleştirileceğini ifade etti. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler