Takip Et

SON DAKİKA

Yeni Yapı, Uzun için hukuki süreci başlattı

10 Kasım 2018, Cumartesi 10:06

     


Nazilli'de yapım aşamasında olan inşaatta kaba yapı taşeron firmasında çalışan inşaat işçisi Mustafa Uzun'un düşerek hayatını kaybetmesi üzerine Yeni Yapı yönetimi açıklamada bulundu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kaba yapı taşeron firmasında çalışan Mustafa Uzun'un yapımı devam eden inşaattan düşerek hayatını kaybetmesinden duydukları derin acıyı dile getiren Yeni Yapı yönetimi, kaba yapı ve iş güvenliği hizmeti veren taşeron firmalarda yapılan denetim ve kontrollerden sonra gerekli yaptırım ve uygulamayı devreye sokacaklarını belirterek "Olay 7. katta bulunan dikey kolon elemanlarının kalıp montaj işlemi esnasında gerçekleşmiştir. Bu tip bir yapıda, kalıp sistemlerinin ağır olması dolayısıyla montaj ve söküm işlemlerinin kule vinç marifetiyle yapılması gerekirken ne yazık ki işçi kardeşimizin kendi başına inisiyatif alarak montaj işlemini kule vinç olmadan yapmaya yeltenmesi, kalıp malzemesi ile birlikte kontrolünü kaybetmesine neden olmuştur" dedi.

Kalıp malzemelerinin döşeme çevresinde bulunan ilk kademe koruma bariyerini yıkması sonucu, Mustafa Uzun'un malzemeler ile birlikte boşluğa düştüğünün tespit edildiğini belirten yönetim "Kardeşimiz yaklaşık 5 metre aşağıda bulunan güvenlik ağlarına takılıp kalmış fakat kalıp malzemesinin düşerek güvenlik ağını parçalaması sonucu zemin kata düşmüştür. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen ne yazık ki kurtarılamamıştır.

İş güvenliği kuralları gereği işe girişler için gerekli raporlar, eğitimler, kişisel koruyucu donanımları teslimleri ve diğer tüm prosedürler yerine getirilmiş bu işlemlerle ilgili belgeler de adli mercilere teslim edilmiştir" dedi.

Hukuki sürecin henüz tamamlanmadığını ve incelemelerin itinayla devam ettiğini dile getiren yönetim, "İşçi kardeşimiz Mustafa Uzun’a Allah’tan rahmet; kederli ailesine, tüm çalışma arkadaşlarına ve proje ekibine başsağlığı diliyoruz" dedi. (DUYGU DİLEK)

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti







 
Son Eklenen Haberler