Takip Et

SON DAKİKA

Kendi rekorlarını kırmaya gidiyorlar

10 Kasım 2018, Cumartesi 10:57

     


Kuşadası'nda bulunan Gastronomi Derneği, Lüksemburg'da düzenlenecek Aşçılık Dünya Kupası'nda, 29 dalda mücadele edecek. Tüm dallarda madalyayı hedefleyen dernek üyeleri, 2 yıl önce Almaya Erfurt Aşçılık Olimpiyatları'nda 17 altın, 10 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak, rekor kırmıştı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Gastronomi Derneği, Türkiye'yi ve Kuşadası'nı temsil etmek üzere, 23-28 Kasım'da düzenlenecek Lüksemburg Aşçılık Dünya Kupası'na katılacak. Dernek, dünyanın en büyük ikinci yarışmasında, Mutfakta Güzel Sanatlar kategorisinde 29 ayrı dalda, 14 ustayla yarışmak için başvurusunu tamamladı. Yarışmaların her dalından en az bir madalyayla dönmeyi hedefleyen ekip üyeleri, 2 yıl önce, diğer global yarışma olan Almaya Erfurt Aşçılık Olimpiyatları'nda 17 altın, 10 gümüş ve 1 bronz madalya kazanmıştı.

DÜNYA ŞEFLER BİRLİĞİ DÜZENLİYOR

Gastronomi Derneği Başkanı, Davutlar Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı, Dünya Gastronomi Enstitüsü Türkiye Delegesi Dr. Öğr. Üyesi Şef Emrah Köksal Sezgin, Kuşadası Belediyesi ile bir firmanın destekleriyle Lüksemburg Dünya Kupası'na gideceklerini söyledi. Lüksemburg Dünya Kupası'nın, Dünya Şefler Birliği (WACS) tarafından 4 yılda bir organize edilen ve dünyada 'Global' kategoride adlandırılan 2 büyük yarışmadan birisi olduğunu söyleyen Sezgin, "Gastronomi Derneği olarak organizasyona, pastacılık alanında şeker hamurundan yapılan toplamda 29 heykel içeren bir portföyle katılıyoruz" dedi. Yarışma ekibine başkanlık edecek olan Sezgin, "Bu yarışma bizler için çok önemli. Uluslararası bu denli büyük bir yarışmada ilçemizi, üniversitemizi ve ülkemizi temsil etmek büyük gurur ve ciddi bir sorumluluk. Elimizden gelenin en iyisini yaparak, bayrağımızı dalgalandıracağız" dedi. Kendilerine destek olan herkese teşekkür etti. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler