Takip Et

SON DAKİKA

Buharkent organlarını bağışlıyor

10 Kasım 2018, Cumartesi 10:53

     


Buharkent İlçe Devlet Hastanesi 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası dolayısıyla etkinlik düzenledi. Etkinliğe katılan Buharkent Kaymakamı Muhammet İkis ve Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol organlarını bağışladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası olması sebebiyle Buharkent İlçe Devlet Hastanesi organ bağışı için farkındalık yaratmak amacıyla etkinlik düzenledi. Etkinlikte organlarını bağışlayan Buharkent Kaymakamı Muhammet İkis, "Buharkent organ bağışında Kasım ayının istatistiğine göre ülke genelinde birinci sırada. Yapılan her organ bağışı bir kişinin yaşaması için umut oluyor. Bu konuda bütün vatandaşlarımızın bilinçlenmesini istiyoruz" dedi.

AYDIN ORGAN BAĞIŞINDA 6. SIRADA

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Uzman Doktor Pelin Gençer Oruç, "Ülkemizde organ bağışı bekleyen 25 bin hasta var. Yapılan etkinliklerle Aydın'da vatandaşlarımızı bilinçlendirerek organ bağışının önemini anlatıyoruz. Yıl içinde yapılan istatistiklere göre Aydın organ bağışında ülke genelinde 6. sırada. İlimizde bugüne kadar 16 bin organ bağışçısına ulaştık. Bu sayıyı daha da arttırmak için etkinlik düzenlemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Diyanet İşleri'nin de organ bağışını desteklediğini dile getiren Buharkent İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Ceyhun Keçelioğlu, "Bir ayetimizde 'Her kim ki bir insanın hayatını bağışlarsa tüm İslam aleminin hayatını bağışlamış kadar olur' yazmaktadır. Ülkemiz organ bağışı konusunda Avrupa ülkelerinden çok geride. Türkiye'de 100 hastadan sadece 3 'ü beklediği organa kavuşabiliyor. Bu nedenle vatandaşlarımızı organ bağışına teşvik etmeliyiz" dedi.

Etkinliğe katılan ve organlarını bağışlayan Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, "İnsan öldürmek dinimizde ne kadar günahsa bir insanın yaşamasına sebep olmak da o kadar sevaptır. Çaresiz bir insana çare olmak kadar güzel bir şey yoktur. Yapacağınız her organ bağışı bir insana umut olacaktır" diye konuştu.

Etkinlik 'Organ Bağışı' temalı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. (DUYGU DİLEK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler