Takip Et

SON DAKİKA

Zeytin fiyatları, üreticiyi memnun etmedi

10 Ekim 2016, Pazartesi 09:30

     


Bozdoğan'da yeşil zeytin hasadı başladı. Firmalar zeytin alımına başlarken belirlenen fiyatlar, çiftçiyi memnun etmedi. İriliğine göre zeytinin kilosunun 30 kuruş ile 3 lira arasında işlem görmesi üreticiyi üzdü.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

EN YÜKSEK FİYAT 3 LİRA

Bozdoğan'da bu ay başından itibaren yeşil zeytin hasadı başladı. Fabrikalarda kurulan eleklerden geçirilen zeytinler, işletmelere ve depolara gönderilirken 3-5 ay sonra sofralık hale geleceği ifade edildi. Kazandere Mahallesi'nden Zeki Ayışık, "Bu sene zeytin rekoltesi az, ama fiyatlar çok düşük. Duble zeytin 3 liraya, yağlık zeytin 30 kuruşa kadar düştü. Fiyatlardan memnun değiliz. Geçen yıl 1. sınıf zeytin 7 liranın üzerine çıkmıştı" dedi.

"AĞIZ BİRLİĞİ YAPILIYOR"

Bozdoğan Ziraat Odası Başkanı Galip Özel ise, Marmara Birlik zeytin fiyatlarını açıklamadan, alıcıların ağız birliği yaparak fiyatları belirlediğini söyledi. Çiftçinin bu yıl emeğinin karşılığını alamadığını ifade eden Özel, "Bu konuda rekabet kurulu oluşturulmalı. Bozdoğan'da üretici kan ağlıyor. İşletmeler de geleceği göremediği için fiyatları kontrol etmek istiyor. İnşallah fiyatlar yükselir" dedi. (MEHMET AKİF SÜTÇÜ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler