Takip Et

SON DAKİKA

"Su sporlarının kurallara göre kıyıya o kadar yakın yapılmaması gerekiyor"

10 Ekim 2016, Pazartesi 17:14

     


Geçtiğimiz günlerde denizde zıpkınla balık avladığı sırada su sporları teknesinin çarpması sonucu hayatını kaybeden öğretmen Hakan Güler'in arkadaşları, basın açıklaması düzenleyerek denize çiçek bıraktı. Güler'in hayatını kaybetmesinde ihmallerin olduğunu belirten arkadaşları, su sporları teknelerinin kıyıya 200 metre uzaklıkta olması gerekirken olayın gerçekleştiği yerin kıyıya 10 metre uzaklıkta olduğunu belirtti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kuşadası Çimlimanı sahilinde zıpkınla balık avladığı sırada Yiğit Koçak kontrolündeki su sporları teknesinin çarpması sonucu hayatını kaybeden Hakan Güler'in öğretmen ve dalgıç arkadaşları, olay yerine giderek siyah çelenk bıraktı. Denize çiçeklerin bırakılmasının ardından basın açıklaması düzenleyen Güler'in arkadaşları, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Su sporları dünyanın her yerinde yapılmaktadır ve bunların belirli kuralları vardır. Su sporları tekneleri, kıyıya 200 metre uzaklıkta yapılır. Bu uzaklığın altına inildiyse, teknelerin hızı 3 deniz milini geçmemelidir. Arkadaşımızın hayatını kaybettiği yer kıyıya 10 metre uzaklıktadır. Burada bir ihlalin olduğu net bir şekilde ortadadır."

"ŞAMANDIRASINI HİÇBİR YERDE BULAMIYORUZ"

"Olayın gerçekleştiği günden bu yana şamandıra takıp takmadığı konusunda spekülasyonlar dönüyor. Hakan Güler hocamız profesyonel bir şekilde dalış yapan birisiydi. Yaptığı her dalışta mutlaka şamandıra kullanırdı. Olayın yaşandığı günden bu yana arkadaşımızın şamandırasını arıyoruz. Fakat ne evinde ne de başka bir yerde şamandırayı bulamıyoruz. Ayrıca şamandıra olması bir anlam ifade etmiyor, çünkü arkadaşımız kıyı dalışı yapıyordu."

"O AĞIRLIĞA SAHİP BİRİNİN BATMASI İMKANSIZ"

"Hakan Güler kazadan sonra denizden çıkarıldığında üzerinde 5 milimetre kalınlığında balık adam elbisesi ve 4 buçuk kilogram da ağırlık vardı. Arkadaşımızın 22 metre derinlikten çıkarıldığı iddia ediliyor. Böyle bir durumda arkadaşımızın batması mümkün değil, çünkü ağırlığı yetersiz."

"KAZADAN SONRA YİĞİT KOÇAK'IN KURTARMA ÇABASI OLMAMIŞ"

"Kaza yaşandıktan sonra teknenin sürücüsü Yiğit Koçak'ın can kurtaran belgesi olmasına rağmen herhangi bir kurtarma çabası içine girmediği gözüküyor. olay gerçekleştikten sonra teknede bulunan turistleri geri bırakıyor. Daha sonra başka bir tekneyle olay yerine geliyor ve arkadaşımızı 22 metreden çıkardığını iddia ediyor. Eğer 22 metreden çıkardıysa bu da yanlış bir davranıştır. Hayatını kaybetmiş birini o çıkarmamalıydı. Kolluk kuvvetlerinin gelmesini beklemeliydi." (MEHMET ÇALIK)

Balık avlarken üzerinden tekne geçen öğretmen öldü

Dalgıca çarptığını kendi ihbar etmiş

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler