Takip Et

SON DAKİKA

Ramazanpaşa esnafından 2 bin kişilik aşure hayrı

10 Ekim 2016, Pazartesi 15:37

     


Efeler’de Ramazanpaşa çarşı esnafı geleneksel hale getirdiği aşure hayrını bu yıl da gerçekleştirdi. Aşure hayrına katılan Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, vatandaşa aşure ikramında bulundu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Esnafın her yıl Muharrem ayında geleneksel hale getirdiği aşure hayrı, Ramazanpaşa Camisi önünde gerçekleştirildi. Aşure hayrına katılan Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Muharrem ayının Hz. Hüseyin’in şehit edilmesiyle bilindiğini belirterek, "Hz. Hüseyin bazen Şii ve Alevilerin sembolü gibi yanlış bir şekilde değerlendirilmektir. Hz. Hüseyin ve Hz. Hasan Peygamber efendimizin emanetidir. Onlar haksızlığa karşı mücadele ederek canlarını, hak için feda etmişlerdir. Her yıl o matemi paylaşılarak Muharrem ayında, diğer olayları da hatırlayarak aşure yapılıyor. Allah bizleri onların yolundan ayırmasın" dedi. Ramazanpaşa esnafına teşekkür eden Vali Koçak, bu etkinliğin ortak hareket ettirme açısından da önemli olduğunu ve değerlendirmek gerektiklerini ifade etti.

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ise, “Ramazanpaşa esnafı, her zaman böyle önemli günlerde etkinlikler yapar. Lokma, keşkek ve aşure hayrı yapıyorlar. Esnafımızın dostluk, dayanışma ve kardeşlik duygularını da genişletir. Örnek bir davranış sergiledikleri için teşekkür ediyorum. Muharrem ayı, aynı zamanda aşure ayı olarak bilinir. Bu ayın ülkemize huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Örnek davranışlarından dolayı Ramazanpaşa esnafına teşekkür eden AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen de, "Mübarek bir aydayız. İçerisinde Kerbela'nın olduğu, Hicret’in olduğu önemli bir aydayız. Allah esnafımızın hayrını kabul etsin" ifadesini kullandı. Çarşı esnafı adına konuşan Muharrem Horasan ise şunları söyledi: “Muharrem ayı dinimizce önemli bir yere sahip. Bütün esnaflarla imece usulü birleşerek hayrımızı gerçekleştiriyoruz. Bütün esnaftan topladığımız parayla 2 bin kişilik aşure ikramı yapıyoruz. Bunu artık gelenek haline getirdik. Allah’ın izniyle çoğaltmak istiyoruz. Herkese teşekkür ediyorum." (MEHMET AKİF SÜTÇÜ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN

 







 
Son Eklenen Haberler