Takip Et

SON DAKİKA

Meşhur Aydın elması yüz güldürüyor

10 Ekim 2016, Pazartesi 09:59

     


Karacasulu elma üreticileri, son 10 yılın en verimli yılını yaşıyor

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Karacasu'daki elma üreticileri, yaylalarda yetiştirdikleri ve yurt genelinde tanınan elmada, kalite ve rekolte bakımından son 15 yılın en verimli dönemini yaşadıklarını söylediler. Yüksek elma rekoltesi nedeniyle Karacasu Belediyesi Soğuk Hava Tesisleri'ndeki doluluk oranının yüzde 70'e ulaştığı, tesisin birkaç haftaya kadar tamamen dolacağı ifade edildi.

SOĞUK HAVA DEPOSU ELMA KASALARIYLA DOLUP TAŞTI

Karacasu’nun yaylalarında yetişen, sulu ve lezzetli olmasıyla semt pazarlarında en çok tercih edilen elmada son 15 yılın en verimli yılı yaşanıyor. Elmacılıkla geçimini sağlayan Alemler Mahallesi'ndeki çiftçiler, 3 bin ton civarındaki elma üretimi ile liderliği üstlenirken Ataköy, Çamköy ve Karacaören Mahalleleri’nde yetişen golden ve sterlin cinsi elmalar da soğuk hava deposunda istifleniyor. Bir haftadır elma stoklanan Soğuk Hava Tesisleri, şimdiden yüzde 70 doluluk oranına ulaştı. Bir ay içinde de yüzde 100 dolması bekleniyor.

HAVA ŞARTLARINA BAĞLI

Belediye Başkan Yardımcısı Erdinç Gümüş, “2003 yılından bu yana elmada hem kalite hem de rekolte bakımından bu yılki gibi verim alınmadı. İlk kez 2 bin ton ve üzerinde elma depolanması bekleniyor. Dolu, fırtına gibi olumsuzluklar yaşanmayıp hava şartlarının normal seyretmesi halinde Soğuk Hava Tesisleri yüzde yüz doluluk oranına ulaşacak” dedi.

KASA DARASI DÜŞÜLECEK

Öte yandan Belediye Meclisi’nde alınan kararla Soğuk Hava Tesisi ücretlerinde kasa darası düşüleceğini bildiren Başkan Yardımcısı Gümüş, ''Kiloda 320 kuruş olan elmada üçlü ağaç kasada 4 kilo, plastik kasada 2 kilo elma ücreti düşülecek. Böylece üreticinin soğuk havaya koyduğu elmanın fiyatı daha ekonomik hale gelecek. Alemler Mahallesi yolunun asfaltlanması ile daha kolay ulaşım imkanına kavuşan elma üreticisi, bu sayede elmayı daha ucuza mal etti. Üreticilerimiz, topladığı elmayı sadece soğuk havaya koymuyor, ilçe dışından gelen tüccarlara ve fabrikalara da veriyor'' dedi.

Karacasu Belediyesi Soğuk Hava Müdürü Yüksel Çetin, elmanın sadece rekolteyle kalmayıp kalite bakımından da bu yıl çok verimli olmasını, iklim şartlarına ve zirai mücadelenin başarılı olmasına bağladı. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler