Takip Et

SON DAKİKA

Küçük komşular, tarihi otelden şikayetçi

10 Ekim 2016, Pazartesi 10:15

     


Canlı müzik ve gürültü yüzünden ders çalışamayan yetim ve öksüz ikizler: Geleceğimizle oynanıyor

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Karacasu’nun Cabi Mahallesi’nde geçen yıl geçirdikleri trafik kazasında anne, baba ve kardeşlerini kaybederek yetim ve öksüz kalan, 13 yaşındaki ikiz kardeşler Dilek ve Murat Kocaköse, evlerinin bitişiğinde bulunan ve Prof. Dr. Ali Küpelioğlu'na ait olan Dandalos Otel'in canlı müziği ve alkollü müşterilerin çıkardığı gürültü yüzünden ders çalışamadıklarını söylediler. Gürültüden ders çalışamadıkları gibi okula da uykusuz gittiklerinden dert yanan ikizler, “Bugüne kadar şikayet etmediğimiz yer kalmadı. Geleceğimizle oynanıyor” diyerek yetkililerden yardım istedi.

Karacasu’da yaşayan Dilek ve Murat kardeşler, bir buçuk yıl önce Kuyucak’ta geçirdikleri kazada anne, baba ve kardeşlerini kaybetti. Kazadan sağ kurtulan ikiz kardeşlere, Görle Mahallesi’nde yaşayan dayıları Ethem Orut sahip çıktı. Evlerini, düzenlerini bırakıp ikizlerin yanına yerleşen üç çocuk sahibi Ethem ve Hatice Orut çifti, 9 yaşındaki çocukları, 5.sınıf öğrencisi Emirhan Orut ile birlikte ikizlerle aynı evi paylaştı. İki çocuğa yaşadıkları büyük acıyı unutturmaya çalışan Orut çifti, bu kez de yanlarındaki otelden kaynaklanan sorunlarla karşılaştı.

Otele karşı olmadıklarını, ancak işleyiş tarzından kaynaklanan sorunlardan rahatsız olduklarını belirten ikizler, ''Otele karşı değiliz. Karacasu’ya yapılan her hizmetin arkasındayız. Lakin haftada birkaç gün canlı müzik yapılıyor. Saat 02.30’a kadar müzik sesi ve alkollü müşterilerin kavgası, gürültüsü sürüyor. Alkol alıp, kapımızın önüne pisliyorlar. Sık sık gürültü çıkarıp kavga ediyorlar. Bu evde doğup büyüdük. Henüz 13 yaşındayız. Kendi evimizde sokağa çıkmaya korkuyoruz” dediler.

YANGINA UYANDILAR

Üç gün önce sabaha karşı bitişiklerindeki tarihi otelde yangın çıktığını belirten ikiz kardeşlerden Dilek Kocaköse, “Yattığımız odanın dibindeki otelde çıkan yangında duman altına kalmışız. Komşular uyandırmasa belki de hepimiz ölecektik. Çok korktuk. Gözümü kapadığımda yangını görüyorum. Komşumuza bir can borcumuz var. Alkollü alıp sızmışlar, çıkan yangından haberleri yok. Komşu zile basıyor uyanan yok. Biz uyandığımızda evimizi duman sarmıştı. Korkudan ne yapacağımızı bilemedik. Ertesi gün canlı müzik yaptılar. Gürültüden uyuyamadığımız için polise ihbar ettik. Şikayetimiz nedeniyle geceyi karakolda geçirdik. Uykusuz okula gittiğimiz için derslerde uyukluyoruz. Psikolojimiz alt üst oldu. Bu yaşta bizim karakolda sabahlamamız ne kadar doğru? Onlar para kazanacak diye biz mağdur oluyoruz. Geleceğimizle oynuyorlar” dedi.

TEOG SINAVLARINA HAZIRLANIYORLAR

TEOG sınavlarına hazırlanan Karacasu Hafız Mustafa Kavurmacı ve Refikası Hatice Hanım Ortaokulu 8 .sınıf öğrencisi Dilek ve Murat Kocaköse kardeşler, yaşadıkları tüm olumsuzluklara rağmen sınıflarını takdir ve teşekkürle geçti. Evde ders çalışamadıkları için teneffüste ders çalışmak zorunda kaldığını belirten Dilek Kocaköse, bu şartlarda nasıl ders çalışıp sınavlarda başarılı olacaklarını bilemediklerini söyledi.

ŞİKAYET ETMEDİKLERİ YER KALMADI

Otel hizmete girdiğinden bu yana, yaz kış bu sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını, evde huzurlarının kalmadığını söyleyen İkizler, “Babamız vefat etmeden önce mahalle sakinlerinden imza topladı. Kültür Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, valilik, kaymakamlık, belediye gibi kurumlara gönderdi. Bir sonuç alamadık. Kimsenin ilgilendiği yok. Bu yüzden bunlarla mahkemelik olduk. Babam vefat edince dava düştü. Mahalle sakinleri bu durumdan rahatsız. Ancak otel bizim evimize bitişik olduğu için en çok da biz mağdur oluyoruz. Polise şikayet ediyoruz. Polis gelip tutanak tutuyor. Arkası gelmiyor. Geceyi karakolda geçirdiğimizle kalıyoruz. Mahalle arasında alkol ruhsatı verilmesine karşıyız. Burada aileler yaşıyor. Bizi düşünen yok. Geleceğimizle oynuyorlar” diye dert yandı.

İddiaları yalanlayan otel sorumlusu Nuri Yıldız, çevreye rahatsızlık vermekten kaçındıklarını,otelin ses izolasyonunun yapılmasına Anıtlar Kurulu onay vermediği için yaptıramadıklarını söyledi. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler