Takip Et

SON DAKİKA

Kardeş şehir Salinas’tan Söke’ye kütüphane

10 Ekim 2016, Pazartesi 11:59

     


Rotary Kulübü aracılığıyla California’nın Salinas Şehri ile 2015 yılında kardeş şehir olan Söke Belediyesi, ABD’li konuklarını ağırladı. Kütüphaneye kitap getiren ABD’liler, Türkiye’nin güvenilir ve çok güçlü bir ülke olduğunu söylediler.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Söke Belediyesi'nin Amerika’nın California Eyaleti'nin Salinas Belediyesi ile kardeş şehir olmasının ikinci aşamasında Söke’ye kütüphane kurulacak. ABD’li konuklar, kütüphane için getirdikleri ilk kitapları Nuh Bey Konağı’nda Söke Belediyesi yetkililerine teslim ettiler. Salinas ve Söke’nin, gelecek yıllarda daha geniş kapsamlı bir çalışma içerisine gireceği kaydedildi.

Belediye Başkanı Süleyman Toyran, kardeş şehirden gelen misafirlerle ilerleyen yıllarda daha geniş kapsamlı diyalog içerisine gireceklerine vurgu yaparak, “Geçen yıl iki şehir arasındaki kardeş şehir bağları oluştu. Kardeş şehir olgusunun kâğıt üzerinde kalmasını istemiyoruz. Bunu her anlamda geliştirmek istiyoruz” dedi.

KÜTÜPHANENİN İLK ADIMI ATILDI

Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Sivrioğlu ise, “Nuh Bey Konağı’nda Salinas kardeş şehir ile birlikte bir kütüphane düzenliyoruz. Geçen yıl kardeş şehir olduğumuz Salinas ile iyi ilişkiler içerisindeyiz. Rotary Kulübü aracılığı ile ABD’liler bizi buldu. Söke’nin coğrafi yapısıyla Salinas’ın coğrafi yapısı birbirine çok benziyor. Salinas’ın da çok büyük bir ovası var, bizim de büyük bir ovamız var. Orası da tarıma dayalı burası da. Salinas’ta çok ünlü bir kütüphane var, bu kütüphanenin aynısını Söke’ye de kuracağız. Bugün bunun altyapısını oluşturuyoruz. Salinas’tan ilk kitaplar geldi. Oradaki aileler, çocuklarıyla birlikte kütüphaneye gelip saat 24.00’e kadar kitap okuyor. İlerleyen yıllarda biz de belediyemize ait boş arsamıza bir kütüphane yapmak istiyoruz” diye konuştu.

“TÜRKİYE GÜVENİLİR ÜLKE”

Kardeş şehir Söke’yi çok sevdiğini ifade eden Salinas Belediye Meclisi Üyesi Steve McShane, “Kardeş şehir Söke’ye kütüphane oluşturmak için malzeme getirdik. Gelecekte bu işi daha da geliştirmek ve öğrenci değişimi yapmak istiyoruz. İki şehir de demokratik yapısı, coğrafi özellikleri ve kültür olarak birbirine çok yakın. Biz toplum olarak geleceğe ve karşılıklı işbirliğine bakıyoruz. Türkiye’yi çok güvenli buluyoruz. Türkiye çok güçlü bir ülkedir. Bu anlamda geleceğe güvenle bakıyoruz. Bu anlamda çok iyi işler yapacağımıza inanıyoruz” dedi.

TARİHİ RUM EVLERİNİ GEZDİLER

Kardeş şehir Salinas’tan gelen misafirler, Söke Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kemalpaşa’da bulunan tarihi Rum evlerini ziyaret etti. Tarihi evleri ilgiyle inceleyen ABD’liler, merak ettikleri konuları sorarak öğrenme imkanı buldu.

Tarihi evdeki kitap teslimine, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Salinas Belediye Meclisi Üyesi Steve McShane Rotary Kulüp Governor’ü Yavuz Atila, Söke Rotary Kulübü Başkanı Göktan Çallı, Rotary Aydın Bölge Sorumlusu Halil Karaaslan, Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay, Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Sivrioğlu ve Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Ceylan katıldı. (BURHAN CEYHAN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler