Takip Et

SON DAKİKA

Dilek Yarımadası'nda kıyı temizliği yapıldı

10 Ekim 2016, Pazartesi 16:04

     


Kuşadası Belediyesi ve EKODOSD işbirliğiyle Dilek Yarımadası'nın ziyaretçiye kapalı kısımlarında kıyı temizliği yapıldı. Çalışmalara katılan gönüllülere Kuşadası Belediyesi tarafından 'Çevre Dostu Belgesi' verildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kuşadası Belediyesi, Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Müdürlüğü ve EKODOSD işbirliğiyle düzenlenen kıyı temizliğine EKODOSD ile Güzelçamlı Kültür ve Turizm Derneği üyelerinin yanı sıra Kuşadası Korumar Hotel ve gönüllüler katkı sağladı. Sazlı ve Çam Limanı koylarında gerçekleştirilen temizlikte kıyıda biriken ve doğada binlerce yıl yok olmayan atıklar toplandı. Atıkların önemli bir kısmını, gırgır-trol gibi büyük balıkçı tekneleri ile gezinti teknelerinden atılan ve Samos’tan rüzgarla gelen çöplerin oluşturduğu gözlenirken deniz dibinde de hayalet ağlara rastlandı. Hayalet ağların, deniz ekosistemine büyük zarar verdiği belirtildi. Temizlik sırasında kayalara takılan ağlar ve halatlar tek tek toplandı.

BELGE VERİLDİ

Kıyı temizliğinin ardından Mavi Bayraklı İçmeler Koyu’nda temizlik aktivitesine katılan kurum, kuruluş ve gönüllülere Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu ve Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü İrem Şahin tarafından “Çevre Dostu” belgeleri verildi. Törende konuşan Başkan Kayalı, duyarlılık göstererek kıyı temizliğine katılan tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederek şöyle konuştu:

"Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, yalnızca Kuşadası için değil tüm Türkiye için önemli bir zenginliktir. Avrupa Konseyi tarafından 'Flora Biyogenetik Rezerv Alanı' olarak kabul edilen Milli Park'ın geleceği, bu tip etkinliklerle farkındalık oluşturulmasına ve çevre bilincinin sürekli hale getirilmesine bağlıdır. Milli Park'a sadece yaz aylarında denize girilen ve piknik yapılan bir yer olarak bakılmamalı, yılın 12 ayında koruma-kullanma dengesi gözetilerek turizm etkinliklerinin yapılabileceği bir doğa müzesi gibi değerlendirilmelidir. Tüm kurum, kuruluş ve kişilerin Milli Park'a sahip çıkarak olası tehditlere karşı gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir." (MEHMET ÇALIK)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler