Takip Et

SON DAKİKA

Efeler'de özel halk otobüsleri günde 3 bin sefer yapıyor

10 Eylül 2019, Salı 14:11

     


Efeler’de olumsuzlukları en aza indirmek için eğitimler düzenlediklerini söyleyen, Aydın Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, “Şoförlerimizin motivasyonlarını yüksek tutmak, streslerini azaltmak adına düzenlenen eğitimlerin yüzde 1 oranında bile katkısının olması bizleri sevindiriyor” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

tvDEN’de yayınlanan 5G1K programına katılan Aydın Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, önemli açıklamalarda bulundu. Günlük yaklaşık 3 bin sefer yaptıklarını ifade eden Yalçın, “160 adet halk otobüsümüzle günlük 18 hatta hizmet veriyorum. Yaklaşık 3 bin adet sefer yapıyoruz. Son yıllarda şoförlerimizin motivasyonu anlamında Ay'ın ödülü uygulamasına hayata geçirdik. Ayrıca . üniversite ile ortaklaşa öfke kontrolü ve stresle mücadele eğitimlerimiz devam ediyor. 3 bin sefer azımsanacak bir rakam değil. Her araç günlük 150-200 km civarında şehiriçi trafiğinde aktif olarak yol yapıyor. İstenmeyen durumlar tabi ki yaşıyoruz faka bunu en aza indirmek için dilek şikayet kutularımızı inceliyoruz. Eğitimlerimiz ve şoförlerimizin stres atmaları için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

“HEM VATANDAŞLARIN HEM ŞOFÖRLERİN ORTAK SORUNU ÜCRETSİZ SEYAHAT HAKKI”

Ücretsiz seyahat hakkına sahip vatandaşların 10 bine yakın olduğunu ifade eden Yalçın, “Günlük 50 bin yolcunun yaklaşık 10 bine yakını ücretsiz seyahat eden vatandaşlarımız. En büyük sıkıntıları da bu yolcularımız ve şoförlerimiz arasında yaşıyoruz. Bu hem vatandaşların hem de şoförlerimizin ortak sorunu. Ücretsiz seyahat hakkına sahip vatandaşlarımızla alakalı şoförlerimizin en büyük sıkıntısı belgelerini görememek. Vatandaşlar şoförlerimizin ücretsiz belgelerini görmek istediğinde bu durumdan şikayet ediyor. Şoförlerimiz ise ücretsiz belgelerini göstermek istemeyen vatandaşlarımızdan dert yanıyorlar. Ücretsiz seyahat hakkını suistimal eden vatandaşlarımızda mevcut. Bir günde 20- 25 kez araçlarımıza binen vatandaşlarımız var. Fakat şoförlerimizden bizde bu yolcularımıza saygılı ve anlayışlı yaklaşmalarını bekliyoruz. Sonuç olarak ücretsiz hakka sahip yolcularımızın çocukları, torunları yine bizim araçlarımızı kullanıyor. Vatandaşlarımızdan da ücretsiz belgelerini göstermeleri konusunda daha duyarlı olmasını istiyoruz. ” dedi.

Ücretsiz taşıma desteğinin yetersiz olduğunu Cumhurbaşkanına ve Maliye Bakanlığına ilettiklerini söyleyen Yalçın, “Günlük yaklaşık 4 ile 5 bin lira arasında ücretsiz taşımacılık yapıyoruz. Bin lira gibi bir rakam tabi ki yetersiz kalıyor. Umuyoruz ki önümüzdeki dönemde bu konu ile ilgili bir düzenleme yapılır” diye konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZDAN DUYARLI OLMALARINI RİCA EDİYORUZ”

Trafikte de yaşadıkları sıkıntılar olduğunu söyleyen Yalçın, “Duraklara araçların park etmesi sonucu duraklarımıza yanaşamıyoruz. Yol ortasında yolcu indirmek zorunda kaldığımızda bu durum kasti yapılıyor ve trafiği engelliyormuş izlenimi uyandırıyor. Bu yüzden sivil araçların özellikle duraklara park etmemeleri konusunda duyarlı davranmalarını rica ediyoruz” dedi.

"DİSİPLİN CEZALARIMIZ CAYDIRICI"

Yalçın, "Geçtiğimiz yıllarda İç İşleri Bakanlığı’nın yapmış olduğu bir açıklama var. Tüm toplu taşıma araçlarının kameralı sisteme geçmesi gerekiyordu. Aydında yaklaşık 8 bin civarında toplu taşıma aracı var fakat sadece 160 tane araçta bu sistem mevcut. Bu da sadece bizim araçlarımızda bulunuyor. Kameraların takılmasının faydalarını bildiğimiz için kameralarımız araçlarımızda mevcut. Kameralar sayesinde araç içi güveliği sağlamış oluyoruz. Aynı zamanda araçlarımızda panik butonlarımız da mevcut. Son durağımızda panik butonuna basıldığında sistemimize uyarı düşer. Hangi araçta ne olmuş canlı bağlanıp ilgili birime yönlendiriyoruz. Çalışma yönetmeliğimiz diğer iller tarafından özellikle disiplin maddelerimiz takdir ediliyor. Disiplin cezalarımız oldukça ağır ve caydırıcı. Bu durumdan şoförlerimiz de memnun. Diğer illere bakıldığında tertip, disiplin anlamında iyi durumdayız. Vatandaşlarımız dilek ve şikayet kutularından, telefon numaralarımızdan ve web adresimizden bize ulaşabilirler'' ifadelerini kullandı. (CEREN AKBAŞ)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler