Takip Et

SON DAKİKA

“İnsana insanca hizmet etmeye söz verdik”

10 Ağustos 2017, Perşembe 12:52

     


İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, belediyecilik hizmetinin dünyadaki en mübarek işlerden biri olduğunu belirterek, “Öncelikle, kafa yapısı olarak, insana insanca hizmet eden bir kurum olmayı taahhüt ettik. Bunun büyük oranda sağlandığını söyleyebilirim” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İncirliova Belediye Başkanı MHP’li Gürşat Kale, tvDEN’de canlı olarak ekrana gelen ‘Yıldıray Yener ile Erkenden’ programına konuk oldu. İncirliova Belediye Başkanlığına 2009 yerel seçimlerinde aday olduğunu söyleyen Kale, 2009’da kazanamadığı seçimi, 5 yıllık bir hazırlık dönemi sonucunda 2014’te kazandığını ifade etti.

Ekip çalışmasının kendi yaşamında önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Kale, belediye başkanı seçilmesinde ekip ruhunun önemine dikkati çekti. 2014’ün Nisan ayından beri özveriyle, İncirliova halkına hizmet ettiklerini anlatan Kale, “Memleketimizin çok çalışmaya ihtiyacı var. Biz de çalışarak, çalışmanın ibadet olduğunu düşünerek, insanların günlük ihtiyaçlarını karşılamak için 24 saati dolu dolu yaşamaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“KURUMSALLIĞI OTURTMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Seçim öncesindeki vaatlerinden de söz eden Başkan Kale, belediye başkanı seçilmesi durumunda, ‘insana insanca hizmet etmeye’ söz verdiklerini kaydetti. Belediyeciliğin dünyadaki en mübarek işlerden biri olduğunu vurgulayan Kale, göreve başladıktan günümüze kadar geçen 40 aylık dönemde vatandaşların sorunlarıyla birebir ilgilendiklerini ifade etti.

Taahhüt ettikleri projelerin insan yaşamına etkisinin önemli olduğunu aktaran Kale,

“Öncelikle, kafa yapısı olarak insana insanca hizmet eden bir kurum olmayı taahhüt ettik. Bunun büyük oranda sağlandığını söyleyebilirim. Henüz istediğimiz seviyede değiliz. Bu hizmetin yapılabilirliği için mevcut hizmet binasının insani bir alan haline getirilmesi gerekiyordu. Eskiden bir katta hizmet veren belediyemiz şu anda 4 katta hizmet veriyor. Toz topraktan içine girilmeyen arşiv yerine Ege’de pek çok kurumda olmayan arşiv düzenini kurduk. Bunu elektronik ortama taşımak istiyoruz. Kurumsal yapımızı oturtmaya çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

“CİDDİ BOYUTLARDA GELİRİMİZ DÜŞTÜ”

Büyükşehir Yasası’yla birlikte yaşanan değişimden de söz eden Kale, “21 köy ve 1 belde ilçe sınırlarının tamamı görev alanımız haline dönüştü. 28 mahalle olarak hayatımızı sürdürüyoruz. Nüfusumuz da 21 binden 49 bine çıktı. İki buçuk kat nüfus arttı. 20 kat da alanımız genişledi. Çok ciddi boyutlarda gelirimiz de düştü” diye konuştu.

İncirliova’da, son beş yıllık dönemde inşaat sektörünün hızla geliştiğini anımsatan Kale, yeni yerleşim alanlarına park, yeşil alan ve sosyal tesis kazandırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi. Uygun gördükleri her alanı parka dönüştürdüklerini kaydeden Kale, Kültürpark’ın ilçe halkının yanı sıra Efeler’den gelen vatandaşlara da hizmet verdiğini belirtti.

“JEOTERMAL, OBJEKTİF OLARAK ANLATILMALI”

Kamuoyunda sıkça tartışılan jeotermal enerji konusuna da değinen Başkan Kale, konunun objektif şekilde ele alınması gerektiğini söyledi. Üniversitenin, devlet kurumlarının, Büyükşehir Belediyesi’nin, yatırımcıların ve çevre platformlarının bu konuda fikir alışverişinde bulunması gerektiğini ifade eden Kale, Milli anlamda bu işin, halkımızın tamamına en objektif şekliyle anlatılması lazım. Zeytin, incir, Aydın’ın nasıl kesinlikle vazgeçilmeziyse, bir iki yılın değil, jeotermal de dün koyduğumuz bir nesne değil, o da milyonlarca yılın sonucu. Bize düşen, Cenabı Allah’ın bize verdiği aklı ve ilmi kullanarak bu varlıklardan en iyi şekilde nasıl yararlanırız, üniversitenin bu faydacı ortamı sağlayacak rehberliğiyle, yatırımcılarımızın, yöneticilerimizin uygun bir platformda bu işi hayata aktarması lazım. Her zaman bardağın dolu tarafıyla ilgileniyorum. Boş olan kısmın bize faydası yok” değerlendirmesinde bulundu.

20 BİN LİRALIK ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETTİLER

Türkiye’deki jeotermal kaynağın yüzde 50’sinden fazlasının Aydın’da olduğunu belirten Kale, bu potansiyelin çevreye zarar vermeden değerlendirilmesi gerektiğini anlattı.

İlçede elektrik üretimi amacıyla kullanılan güneş kolektörleri hakkında da bilgi veren Kale,

“İncirliova’nın temiz enerjiyle hayatını sürdürmesi taraftarıyım. Fırsat oldu Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın da desteğiyle bir projemiz onaylandı. Yüz kilovat saatlik enerji santralimizi hem yer avantajı sağlayarak Pazar yerinin üstüne kurduk. 2016 Kasım ayında üretime başladı. Temmuz sonu 20 bin liralık elektrik enerjisi üretmiş olduk” diyerek sözlerini sonlandırdı. (KIVANÇ UĞUR)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler