Takip Et

SON DAKİKA

Şehidimizin adı tarihi binada yaşatılacak

10 Temmuz 2017, Pazartesi 09:50

     


Karacasu’da uzun yıllar adliye hizmet binası, ardından Askerlik Şubesi olarak hizmet veren tarihi binaya, Van’da geçen hafta şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Emrah Ceylan’ın adı verilecek. Aile Danışma Merkezi olarak yenilenecek bina, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yapılacak.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ile birlikte şehidin Karacasu’nun Esençay Mahallesi’ndeki baba ocağına taziye ziyaretinde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü, Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı ile görüşüp, henüz kesin olmamakla birlikte açılması planlanan merkeze, şehidin adının verilerek tarihi binada yaşatılmasını uygun gördüklerini söyledi.

 

KÜTÜPHANE OLMASI PLANLANIYORDU

Aydın Valiliği tarafından, 2017 yatırım programına alınan eski askerlik şubesi binasının, kütüphane olarak kullanılması planlanmıştı. Ancak yapılan açıklamada kütüphaneden vazgeçilip, yerin, Aile Danışma merkezi olarak değerlendirilmesinin düşünüldüğü ortaya çıktı. Askerlik şubesinin ilçeden taşınması ile birlikte yaklaşık 3 yıldır atıl duran tarihi binaya Aile Danışma Merkezi yapılması gerçekten ihtiyaç mı değil mi merak konusu oldu. İlçede Aile Danışma Merkezi’nden çok yaşlı bakım evine daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Öte yandan bir vesile ile şehidin adının tarihi binada yaşatılacak olması fikri, başta şehit ailesi olmak üzere Karacasu’da memnuniyetle karşılandı. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler