Takip Et

SON DAKİKA

Büyükşehir yasası Malatya'ya faydalı Aydın'a zararlı

10 Temmuz 2017, Pazartesi 10:38

     


Malatya’nın Yeşilyurt Belediyesi tarafından gerçekleşen 23’üncü Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali’ne katılan medya temsilcileri Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile gündem özel programında bir araya geldi. tvDEN Haber Koordinatörü Cem Ulucan, Malatya ve Aydın’ın aynı anda büyükşehir olduklarını fakat Malatya’nın Aydın’dan çok daha gelişmiş bir il olduğunu söyleyerek bunu nasıl gerçekleştirildiklerini sordu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Programa katılan tvDEN Haber Koordinatörü Cem Ulucan, geçen yıl Malatya’ya geldiğini ve gelemeden önce Malatya’yı Aydın’ın gerisinde kalmış küçük bir olarak hayal ettiğini ancak Malatya’nın çok gelişmiş bir il olduğunu söyledi. Ulucan, Aydın’da büyükşehir yasasının ilçe belediyeler arasında uyumsuzluğa neden olduğu, yatırımlar konusunda bu yüzden fazla gelişim sağlanamadığının konuşulduğunu vurgulayarak Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a Malatya’da gelişimin nasıl sağlandığını sordu.

 

“SADECE BÜYÜKŞEHİR DEĞİL BÜTÜNLEŞMİŞ BÜYÜKŞEHİR OLDUK”

Hacı Uğur Polat, Malatya’nın 782 bin nüfusu olduğunu söyleyerek “Fakat bunun 611’i merkezde yaşıyor. Dolaysıyla iki tane merkez ilçemiz çok yoğunluklu bir nüfusa sahip. Aydın’ın merkez ilçesi sanırım 200 bin civarında yani güçlü ilçeleri var fakat güçlü merkezi yok. Bizim zayıf ilçelerimiz var ama merkezimiz güçlü” dedi. Büyükşehir’in Malatya’ya katkısı olduğunu dile getiren Polat, “Yeşilyurt belediyesi hizmet üretirken bir yandan da Büyükşehir belediyesi hizmet üretiyor. Özellikle geçmişte köy diye ifade ettiğimiz kırsal mahallerimiz açısından da büyükşehrimiz 13 ilçemizin hepsinde de çok yoğun çalışmalar ortaya koyuyor” diye konuştu.

 

Koordinasyon ve uyum içinde çalıştıklarını vurgulayan Polat, sözlerine şöyle devam etti: “Büyükşehir belediyesi ile birlikte 14 belediyemizden 12 belediyesi AK Parti belediyesi, iki belediyemizde başka bir partidendir. Bunlar dahil olmak üzere Büyükşehir belediye meclisinde gerçekten konular tartışılırken şehrin ana konularında mutlaka muhalefetinde görüş ve kanaatlerini alamaya çalışıyoruz ve birçok noktada oy birliği ile geçen kararlarımızda oluyor. Sadece büyükşehir değil bütünleşmiş büyükşehir olduk. Büyükşehrin tepeden fotoğrafa bakması ve şehrin bütününü planlaması gerekiyor. Ulaşımından, toprak yapısına kadar büyükşehir tepeden bütün olarak yapması gerekiyor. Biz Malatya’da bunu sağladık.” (ÖZGE SÖNMEZ)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...     







 
Son Eklenen Haberler