Takip Et

SON DAKİKA

Engelliler, okçuluk sporuna el attı

10 Haziran 2017, Cumartesi 14:26

     


Engelliler, ata sporlarından okçuluğa merak sardı. Karacasu İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü bünyesinde antrenör Erol Genç tarafından, haftada iki gün verilen kurslara katılan engellilerin başarma azmi okçuluk sporunda da engel tanımadı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Okçuluk kursuna katılanlar arasında görme engelli olup hedefini 12’den vurmayı başaran Ekrem Önem, okçuluk sporunda da engelleri aşıp ne kadar yetenekli olduğunu bir kez daha gösterdi. Görme engelli olarak Aydın’da belki de Türkiye’de katıldığı okçuluk sporuyla bir ilki yaşatan Önem, ulusal ve uluslararası çapta yarışmalara katılıp olimpiyatlara girmeyi hedefliyor.

 

GÖRME ENGELİNE RAĞMEN HEDEFİ 12’DEN VURUYOR

Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Dilmen ve 3 engelli, spor salonunda düzenlenen okçuluk kursuna başladı. Haftanın iki günü kurslara katılarak ok atmayı öğrenen engelli vatandaşlar arasında görme engelli Ekrem Önem, görmeyen gözlerine rağmen hedefi 12’den vurmayı başardı. Daha önce de tespih boncuğundan ip geçirmesi ile gündeme gelen Önem’in ok atarken hedefe konulan telefon sesine duyarlı bir şekilde ok atıp hedefi vurması ile ne kadar yetenekli olduğunu bir kez daha kanıtladı.

 

ULUSLARARASI YARIŞMALARA HAZIRLAYACAK

Engellileri okçuluk sporuna hazırlayan Erol Genç, her konuda yeteneklerini sergileyip engelleri aşması ile dikkati çeken Önem gibi Aydın’da belki de Türkiye’de görme engelli bir başka sporcu olmadığını belirterek, “Amacım muhabbet olsun, gösteriş olsun diye kurs açmak değil, engelli arkadaşlarımızı müsabakalara hazırlamak ve adlarını ülke çapında duyurmaktır. Hatta uluslararası müsabakalara hazırlayarak bu yarışmalardan derece elde etmelerini sağlamaktır. Engelli vatandaşlardan görme engelli arkadaşımız Önem'in yeteneğini dünyaya duyurmaya kararlıyız” dedi.

 

SPONSOR ARIYORLAR

Kursa katılan Engelliler Dernek Başkanı Hüseyin Dilmen ve arkadaşı Ekrem Önem, hayırsever vatandaşların derneğe katkı koyarak okçuluk sporunda kullanacakları malzemelere sponsor olması için çağrıda bulundu. Dernek başkanı Dilmen, “Bu ata sporumuz sayesinde, engelli vatandaşlar evlerinden çıkıp arkadaş ortamına katılarak öz güven kazanmaları, birlik beraberlik içinde arkadaşlık duygularını geliştirmeleri açısından okçuluk sporunun faydalı olacağını düşünüyorum. Kendimize rakip arıyoruz” diye konuştu. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler