Takip Et

SON DAKİKA

Buharkent Birlik yenilik peşinde

10 Haziran 2017, Cumartesi 09:35

     


Buharkent’te 43 üyesi bulunan S.S.Buharkent Servis Hizmetleri ve Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi’nin başkanı Fatih Yıldırım, 2016 Yılı Olağan Mali Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Aydın merkezi ve ilçelerindeki tüm minibüsçüleri, birlik kurmaya davet etti. Yıldırım, Türkiye’ye örnek olacak böyle bir birliğin kurulmasına öncülük etmeye hazır olduklarını söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Buharkent’te 1983 yılından bu yana hizmet veren Buharkent Minibüsçüler Birlik Kooperatifi’nin 2016 Yılı Mali Genel Kurulu, Bahçeli Köşk Kıraathanesi'nde yapıldı. Divan Başkanlığını Şoförler Odası Başkanı Ali Arslan’ın yaptığı genel kurulda okunan 2016 yılı faaliyet raporu, ortakların oy birliği ile kabul edildi. Ortakların güvenoyunu alarak görevine 3. kez seçilen Fatih Yıldırım, faaliyetlerini onaylayan üyelere teşekkür etti.

Başkan Yıldırım, genel kurulun yapılması için belediyeden talep ettikleri nikah salonunun verilmemesine tepki göstererek isim vermeden Belediye Başkanı Mehmet Erol’u eleştirdi. Kooperatifin 2 ay önce yapılan keşkek hayrında belediye hoparlöründen anons yapılmasına da izin vermediğini hatırlatan Yıldırım, “Buharkent halkının yararına olan her hizmete koşuyoruz. Kooperatifin birlik beraberlik hayrı, benim şahsı hayrım değil, kooperatifin hayrı idi. İşi kişiselleştirerek bizi değil Buharkent halkını cezalandırıyor. Biz, Buharkent Birlik olarak, Buharkent halkının doğumundan ölümüne kadar her ihtiyaç duyduğunda yanındayız” dedi.

 

AİDATLAR SEMBOLİK HALE GETİRİLDİ

Başkan Yıldırım, genel kurula sunduğu önergeyle ortakların 100 lira olan aylık kooperatif aidatlarının 5 liraya düşürülmesini, böylece, yıllık bin 140 lira paranın üyelerinin cebinde kalmasını sağladı. Kongrede, kooperatifin 85 olan hisse sayısının ikinci hisselerin iptali ile 43’e düşürülmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

HEDEFİ MİNİBÜSÇÜLER BİRLİĞİ KURMAK

Yıldırım, Aydın’daki minübüs birliklerinin ve şoförler odasının minibüsçü esnafı iyi temsil edemediğini, bu yüzden birlik kurmak istediklerini söyledi. Aydın ve ilçelerindeki tüm minibüs esnafını, kuracakları bu birliğin çatısı altında toplanmaya davet eden Yıldırım, “Minibüs esnafını daha iyi temsil etmek için büyük bir ‘birlik’ kurulması taraftarıyız. Bunun için gerekli hazırlıkları yaptık. Türkiye Odalar Borsalar Birliği ile tüm yazışmaları tamamladık. Bu konuda Aydın Şoförler Odası Başkanımız Semih Özmeriç’in de desteklerini bekliyoruz. Türkiye’de böyle bir birlik yok. Aydın’daki tüm minibüsçü esnafını birlik çatısı altında toplayıp Türkiye’de bir ilke imza atmak ve Aydın’daki tüm minibüsçü esnafın hakkını savunmak istiyoruz. Tüm minibüsçü esnafımızı bu birliği kurmaya davet ediyorum. Birliğin kurulmasına Buharkent Birlik olarak öncülük yapıp Aydın’da bir devrim daha gerçekleştirmek istiyoruz” dedi. Kooperatif içinde yönetime muhalif olan 7-8 kişiye seslenen Yıldırım, “Bu kooperatiften ekmek yiyip kendi şahsi menfaatlerini ön planda tutarak kooperatife ihanet eden çıkmasın” diye seslenerek üyeleri birlik beraberliğe çağırdı.

 

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NA

TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Yıldırım, otogar yapımında destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na, kooperatif ve Buharkent halkı adına teşekkür etti. Genel kurula, CHP İlçe Başkanı Kudret Uysal, MHP İlçe Başkanı Yüksel Güngördü, Esnaf Kefalet ve kredi Kooperatifi Başkanı Ali Yelken, Esnaf Odası Başkanı Namık Ülken, Şoförler Odası Başkanı Ali Arslan ve ortaklarla vatandaşlar katıldı. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler