Takip Et

SON DAKİKA

İŞKUR engelli vatandaşları işverenlerle buluşturdu

10 Mayıs 2017, Çarşamba 14:46

     


Aydın’da Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla Aydın’da faaliyet gösteren engelli dernekleri Atatürk Kent Meydanı’nda kermes düzenledi. Kermeste stant açan Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü(İŞKUR) engelli vatandaşları İŞKUR’un faaliyetlerinden faydalanmaya davet etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Her yıl 10-16 Mayıs arası kutlanan Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Atatürk Kent Meydanı’nda stant açan birçok engelli derneği yaptığı ürünleri satışa sundu. Aydın İŞKUR Müdürlüğü engelli vatandaşların iş bulmasında yardımcı olmak için etkinlikte stant açtı. Açtığı stantta Aydın’da faaliyet gösteren birçok firmayı davet eden İŞKUR Müdürlüğü, engelli vatandaşlarla işverenleri bir araya getirdi. Stantı ziyaret eden engelli vatandaşlar, firma temsilcileriyle görüşerek form doldurdu. İŞKUR Müdürü Rahmi Terzi, “Burada stant açtığımızı engelli vatandaşlarımıza mesajla bildirdik. Amacımız engelli vatandaşlarımızla işverenleri buluşturmaktır” dedi.

 

ENGELLİ VATANDAŞLARI İŞ SAHİBİ OLMAYA DAVET ETTİ

Engelli vatandaşların iş kurmasında İŞKUR olarak yardım ettiklerini belirten Terzi, “Burada önemsediğim şey engelli kardeşlerimizin kendi işlerini kurmalarıdır. İş kuran engelli kardeşimiz hem kendi geleceğini temin ederek hem de diğer engelli vatandaşları istihdam ederek ülke ekonomisine katkı sağlayabilir” diye konuştu.

Girişimcilik belgesi olan engelli vatandaşları hibeden yararlanmaya davet eden Terzi, sözlerine şöyle sürdürdü: “Proje dönemindeyiz, girişimcilik belgesi olan kardeşlerimizi çağrı yapıyoruz. Bunun için İŞKUR’un faaliyetlerinden faydalanmaya davet ediyoruz. Proje yapan kardeşlerimiz için son başvuru tarihi 11 Hazirandır. Biz onlara her türlü desteği veriyoruz. Girişimcilik belgesi olmayanlara da İŞKUR’a kayıt yaptırmalarını istiyoruz. Aydın’da en son proje yapan kardeşlerimizden iki tanesine 36 bin lira hibe verdik ve kendi işlerini kurdular.”

Aydın’da engelli çalışan bulunduran firmaların doluluk oranın yüzde 90 seviyelerinde olduğunu kaydeden Terzi, “Türkiye ortalamasına bakarsanız iyi bir oran ama bu oranın yüzde yüzlere çıkmasını istiyoruz. Firmaların engelli çalışan kontenjanı 3 ise 5 çalıştırmasını istiyoruz. Firmalar engelli kardeşlerimize destek olsun” ifadelerini kullandı. (ÖZGE SÖNMEZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler