Takip Et

SON DAKİKA

Didim’deki dalyanlar, Akköy Su Ürünleri Kooperatifi’ne kiralandı

10 Mayıs 2017, Çarşamba 16:59

     


Didim sınırlarında bulunan Akköy, Bölme-Kabahayıt ve Batıköy, Karacagöl-Arapça dalyanlarının Akköy Su Ürünleri Kooperatifi tarafından kiralanmasına ilişkin yer teslim töreni gerçekleştirildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Akköy Su Ürünleri Kooperatifi arasında, Didim sınırlarında bulunan Akköy, Bölme-Kabahayıt ve Batıköy, Karacagöl-Arapça dalyanlarının kiralanmasına yönelik anlaşma imzalandı. Didim’de bulunan Başaran Sitesi sahilinde yapılan yer teslim töreninde, açılış konuşmalarının ardından yıllığı 50 bin lira olmak üzere 5 yıllık yapılan anlaşmaya, Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fuat Fikret Aktaş ile Akköy Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Cengiz Ovalıoğlu imza attı. İmza töreni sonrası ise protokol ve davetlilere balık ikramında bulunuldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fuat Fikret Aktaş, dalyan alanlarının hem deniz hem de karasal tatlı su kaynaklarından etkilenen, besince zengin ve sığ su kütlelerine sahip olduklarından dolayı birçok türden balığın ve diğer organizmaların beslendiği, geliştiği ve yaşamının en az bir devresini geçirdiği korunaklı alanlar olduğunu söyledi. Gerek biyolojik, gerekse ekonomik açıdan oldukça önemli olan bu sahaların kara ve deniz çevresine nazaran tartışmasız biçimde yüksek verim içerdiklerini belirten Aktaş, “Lagün ortamları oynadıkları üretim rolünden başka özellikle balık stoklarının zenginleşmesinde büyük rol oynarlar. Dalyanlar, balık yavrularının beslenme ve barınma, balıkların beslenmesi ve genitörlerin oluşma yerleri olmaları özelliklerinden dolayı özel öneme sahiptirler” dedi.

 

YILDA 70 TON BALIK AVLANACAK

Tamamen geleneksel yöntemlerle su ürünleri avcılığı yapılan dalyanların, sürdürülebilir balıkçılık açısından büyük öneme sahip olduklarını kaydeden Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fuat Fikret Aktaş, “İl müdürlüğümüzce yapılan ve bugün yer teslimini yapacağımız Didim’deki dalyanlar, 5 yıl süreyle Akköy Su Ürünleri Kooperatifi tarafından işletilecek. Bu dalyanlarda yıllık toplam 70 ton olmak üzere kefal, çipura, levlek, yılan balığı ve dil balığı avlanabilecek” diye konuştu.

 

“YÜZDE 100 DOĞAL BALIK ÜRETECEĞİZ”

Akköy Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Cengiz Ovalıoğlu ise 260 üyesi bulunan kooperatiflerinin, bölgenin en eski kooperatifi olduğunu söyledi. Dünyada ilk olacak çalışmalar yapacaklarını ifade eden Ovalıoğlu, şunları kaydetti: “1973 yılında kurulan kooperatifimiz, bugün iyi yerlere geldi. İnşallah daha iyi noktalara geleceğiz. On binlerce sofraya ulaşmak, kaliteyi ucuza satmak istiyoruz. Planlı, projeli çalışarak üretime de geçmek istiyoruz. Üniversitelerle birlikte çalışarak, kültür balıkçılığı yapacağız ve yüzde 100 doğal olan balığı üreteceğiz. Allah utandırmasın, Allah yar ve yardımcımız olsun.”

Yer teslim törenine, Didim Kaymakamı İskender Yönden, İlçe Garnizon Komutanı Albay Çetin Gülseven, Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gürkan Kabakçı, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş, AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Akköy Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Cengiz Ovalıoğlu, belediye meclisi üyeleri, şehit aileleri ve üreticiler katıldı. (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler