Takip Et

SON DAKİKA

Arapapıştı Kanyonu'na ziyaretçi akını

10 Mayıs 2017, Çarşamba 13:30

     


Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun geçtiğimiz pazar günü 'Dünyanın 8. harikası' yakıştırmasıyla hizmete açtığı Bozdoğan’ın Kemer Barajı’ndaki Arapapıştı Kanyonu, ziyaretçi akınına uğruyor. Efeler ve çevre ilçelerin yanı sıra komşu illerden de gelen yüzlerce vatandaş, her gün kanyona geliyor.

Açıldığı günden bu yana, gerek hafta içinde gerekse hafta sonunda beklentinin çok üzerinde ziyaretçi gelmesinden dolayı Kemer Barajı'ndan kalkış yapan 3 tekne yetersiz kalıyor. Kanyonu görenler, “Bu güzelliği bugüne kadar nasıl görmedik'' diye hayıflanırken, yoğunluktan dolayı tekne turuna katılamayıp geri dönenler ise ''Sadece görsel şölenle yetindik. Kanyonu tekne ile gezmeyi çok isterdik'' diye konuştular. Yetkililer ziyaretçilere, “Önceden rezervasyon yaptırın” uyarısında bulundu.

 

ARAPAPIŞTI BİR ANDA İLGİ ODAĞI HALİNE GELDİ

Aydın-Denizli ve Muğla sınırları içinde bulunan Arapapıştı Kanyonu, ziyarete açıldığı günden bu yana Egelilerin ilgi odağı haline geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun açılışını ve reklamını yaptığı kanyon, her gün yüzlerce ziyaretçinin akınına uğruyor. Hafta sonunda çevre il ve ilçelerden gelen binlerce vatandaş, bir anda kanyona akın edince Kemer Barajı’ndan kalkan 12'şer kişilik 3 tekne yetersiz kaldı. Yaklaşık 3 saat süren 6 kilometrelik tekne turuna katılan sınırlı sayıda vatandaş, kanyonu gezebildi. Çok sayıda kişinin göremeden döndüğü kanyona olan yoğun talep nedeniyle yeni teknelerin alınacağı bildirildi.

 

GÖREN DE HAYIFLANDI GÖREMEDEN DÖNEN DE

Manevra yapamadığı için büyük teknelerin alınmadığı kanyondaki küçük teknelerle gezintiye katılan vatandaşlar ise eşsiz doğa güzelliğinden çok etkilendiklerini söylediler. Bugüne kadar bu güzelliği görmekten mahrum kaldıkları için hayıflanan vatandaşlar, “Burnumuzun dibinde var olan böylesine güzel bir dünya harikasının farkında bile değildik. Adeta cennetten bir köşe olan Arapapıştı Kanyonu'nu gezip görmemizi sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na çok teşekkür ediyoruz” dediler. Yoğunluk nedeniyle kanyonu göremeyen vatandaşlar, Kemer Barajı'ndaki belediyeye ait mesire alanını doldurdu.

 

ÖNCEDEN REZERVASYON YAPTIRIN

Yeni açılan kanyona bu kadar ziyaretçi beklemediklerini belirten yetkililer, beklenilenin çok üzerinde ziyaretçi gelmesi nedeniyle talebi karşılayacak sayıda tekne bulunmadığını, tekne gezintisi için önceden rezervasyon yaptırılması gerektiğini söylediler. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler