Takip Et

SON DAKİKA

Gencer ismini kuyu kokoreçle yaşatıyorlar

9 Kasım 2018, Cuma 12:17

     


Sultanhisar'da 70 yıl önce gencer kurulan alanda kuyu kokoreç yapan Okan Tezel ve oğlu Murat Tezel, Gencer ismini yaptıkları lezzetli kokoreç ile yaşatıyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Sultanhisar'ın Atça Mahallesi'nde kuyu kokoreç yapan Okan Tezel ve oğlu Murat Tezel, 70 yıl önce bulundukları alanda kurulan Gencer'in ismini yaşatıyor. Bulundukları alanın tarihi bir dokusu olduğunu dile getiren Okan Tezel, "Burada daha önce kurulan panayırlara Gencer denirdi. Bu nedenle buraya Gencer ismini koyduk. Yıllar önce bölgenin en iyi içme suyunun çıktığı musluğun yapısını da bozmadık. Hem tarihi yaşatıyor hem de yaptığımız kokoreçle müşterilerimize lezzet sunuyoruz" dedi.

MEŞE ODUNUNUN ATEŞİYLE PİŞİYOR

Aydın farklı ilçelerinden kuyu kokoreç yemek isteyen birçok müşteriyi ağırladıklarını belirten Murat Tezel, "Kokoreç yaparken hijyene ve kullandığımız malzemelere çok önem veriyoruz. Bu bölgede birçok kokoreççi var ama kuyu kokoreci yapan sayılı işletmelerden biriyiz" dedi. Kokorecin yapım aşamalarını anlatan Tezel, "Kokoreci sardıktan sonra kuyuya gömüyoruz. Kuyuda meşe odunlarının ateşiyle kokoreç pişiyor. Bu da kokorece farklı bir tad veriyor. İki saat kuyunun içinde pişen kokorecin her tarafı aynı ısıda pişmiş oluyor. Kuyudan çıkardığımız kokoreci asıyor böylece fazla yağın süzülmesini sağlıyoruz aynı zamanda et dinlenmiş oluyor ve ette dağılma olmuyor. Doğrama işleminden sonra servise hazır oluyor" diye konuştu. (DUYGU DİLEK)







 
Son Eklenen Haberler