Takip Et

SON DAKİKA

Muhtar'dan asbestli su iddiası, "Kanser oluyoruz"

9 Ağustos 2017, Çarşamba 11:32

     


Söke’nin Avşar Mahallesi Muhtarı Erdoğan Bakan, 40 yıllık su borularından akan asbestli sular nedeniyle kanser olduklarını iddia etti. Toplum Sağlığı Merkezi yetkililerinin suda arsenik bulduğunu da belirten Muhtar Bakan, sorunlarına bir an önce çözüm bulunmasını istedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Batı Bölgeleri Sorumlusu Fatih Akkentli önümüzdeki bir ay içinde arıtma tesisi yapılarak 40 mahalledeki sorunun çözüleceğini söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Avşar Mahallesi Muhtarı Erdoğan Bakan, su sorunu yaşadıklarını belirterek borulardan gelen suyun küflü ve asbestli olduğunu iddia etti. Su borularının 40 yıllık olduğuna dikkat çeken Bakan, Toplum Sağlığı Merkezi yetkililerinin suda arsenik bulduğunu söyledi. Muhtar Bakan, "İçme suyu hattımız yaklaşık 41 yıllık, hepsi de çürüdü. Çelik borulardan gelen sular pompa durduğunda kıpkırmızı küflü geliyor. Bu zaman zarfında su pompamızın üstüne maden ocakları, kum ocakları kuruldu ve zeytinyağının karasuları döküldü" dedi. Büyükşehirden yardım istediklerini belirten Muhtar Bakan, köyde vefat edenlerin çoğunun kanserden vefat ettiğini iddia etti. Bakan, "Toplum Sağlığı Merkezi’nin söylemine göre suyumuzun arsenik değeri yüksek çıkıyor. Buradaki insanlar hep kanserden ölüyor. Bu işe Özlem Başkanın çözüm bulmasını istiyoruz. Bürokratların bilgisi vardır, ancak Özlem Hanım’ın bizim sorunumuzla ilgili bilgisi olduğunu sanmıyorum. Bilgisi olsa kadın duyarlılığından dolayı konuya hemen el atar" diye konuştu.

Köy Sakinlerinden Halil İbrahim Öztürk ise seçimlerde verilen vaatlerin yerine getirilmemesinden şikayet etti. Öztürk, "Suyumuz var ama içmeye elverişli değil. Sağlıklı değil. Borularımız da 40 senelik borular. Hepsi çürümüş durumda. Gelip duruyorlar ama herhangi bir faaliyet göremiyoruz. Pek çok vaat söyleniyor ama henüz bir faaliyet yok" dedi. Bir diğer Köy Sakini Hasan Gök de köyde vefat edenlerin çoğunun kanserden vefat ettiğini yineleyerek, dağdan gelen suyu ineklerin bile içmediğini söyledi. Hasan Gök, "Mesela Ağustos ayında hiçbir yerde su yok. Madenlerden atılan suyu bizim dağdaki hayvanlarımız içmiyor. Ama bu maden suları artezyen kuyularımızın üzerine geliyor. Biz bu suları da içiyoruz. Depomuzda arıtıcı da yok. Belki arıtıcı olsa kanserojen etkiyi azaltır. Köyümüzde 10 tane vefat varsa bunun 8’i kanserden. Bunun için bir tedbir alınmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Batı Bölgeleri Sorumlusu Fatih Akkentli önümüzdeki bir ay içinde arıtma tesisi yapılacağını, 15 gün içinde de sondaj kuyusu açma işleminin başlayacağını söyledi. Akkentli, “Sadece Avşar Mahallesi değil, yaklaşık 40 mahallemiz ortak ihaleye çıktı. Bu mahallelerimizin hepsinin içme suyu alt yapısı değişecek. İhale iki grup olarak yapıldı. Avşar da ikinci grupta yer alıyor. Ancak bunun öncesinde Avşar’a arıtma tesisi yapacağız bir ay içerisinde. 15 gün içerisinde de yeni sondaj kuyusu çalışmalarımız başlıyor” dedi. (HASAN ALP ŞAHİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler