Takip Et

SON DAKİKA

Kurtuluş'un yaraları sarılıyor

9 Ağustos 2017, Çarşamba 20:22

     


Kuyucak Kurtuluş Mahallesi’nde yaşanan sel felaketinin oluşturduğu zarar, Devlet Su İşleri (DSİ) ve Kuyucak Belediye ekipleri tarafından giderilmeye devam ediyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Geçtiğimiz Pazar günü saat 15.30 sularında Kurtuluş Mahallesi’nde yağan aşırı yağmur, sel felaketine yol açmıştı. Sel felaketi nedeniyle mahalle arasında bulunan ve eğimli yollardaki parke taşları yerinden sökülmüş ve dere yatağı etraflarında büyük hasar oluşmuştu.

Kuyucak Belediye ekipleri aynı gün mahallede yaşanan sel felaketine müdahale ederken. Pazartesi sabahı da DSİ’ne ait 6 iş makinesi mahallede çalışmaya başladı. Yaklaşık 250 metrekarelik alanda parke taşının yerinden söküldüğü ve bin dönüm tarım arazisinin zarar gördüğü felakette, can kaybı yaşanmaması teselli oldu. DSİ 21. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta, DSİ 211. Şube Müdürü Serkan Baştürk dün felaketin yaşandığı mahallede incelemeler yaptı. Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk ile Kurtuluş Belde Belediyesi’nin son başkanlık görevini yapan Mehmet Güler’de bölge müdürüne eşlik etti.

“MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

DSİ 21. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta, yeni ıslah çalışmasını hemen başlatacaklarını belirterek, “Mahalle’de herhangi bir can kaybı yok ama, burada büyük bir hasar oluşmuş. Bunu yerinde inceledik. Sel felaketinin hemen ardından DSİ ile birlikte Kuyucak Belediyemiz tarafından müdahale ettik. Vatandaşımızı mağdur etmemek adına öncelikle kapanan yolları açtık. Şuanda dere yataklarımızın temizliğini yapıyoruz ve bu manada vatandaşın memnuniyetini kazandık. İnşaallah bundan sonra böyle felaketler yaşanmaz. Biz dere yataklarımızın ıslahını biran önce tamamlayacağız. Yol olarak kullanılan dere yataklarını bundan sonra yol olarak kullanılmasını müsaade etmeyeceğiz. Buraları yeni bir düzenleme yapacağız. Ben tüm halkımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum” dedi.

“MERKEZDE YAPILAN ISLAH ÇALIŞMASINI BURADA DA YAPACAĞIZ”

Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk de, "Şiddetli yağış ile birlikte yaşanan bir doğal afet atlattık. Belki 70 yıldır görülmeyen metrekareye düşen şiddetli yağış oldu. Biz bu doğal afetin ardından hemen DSİ yetkililerimiz ile irtibata geçtik, sağolsun onlarda hemen tüm ekipleriyle buraya intikal etti. Tek tesellimiz can kaybı yok, oluşan bir hasar var. Bu hasarda ekiplerimizin çalışmalarıyla hızlı bir şekilde gideriliyor. Üzerinde bulunduğumuz bu dere Eğri Dere oluyor, birde mahallenin batı kısmında Kuru Dere var. Sel anında batı kısımda yağmur suları Kuru Dere’de aktı, bu deremizde varsa işgaller onları tespit edeceğiz. Kuyucak merkezinde yaptığımız dere ıslahı çalışmalarımızı burada da yapıp, yaşanabilecek felaketlerde zararı en aza indireceğiz. Yaşanan felaketin oluşturduğu hasarı kısa sürede müdahale ettiğimiz için vatandaşımız çok memnun. Böyle bir günde devletin desteğini buraya seferber eden bölge müdürümüz ile ekibine de çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bölge Müdürü Balta ve Başkan Ertürk yaptıkları incelemenin ardından yeni bir fizibilite çalışması yapılacağını belirtti. Yapılacak olan dere ıslahından sonra, vatandaşların en iyi kullanabileceği yeni köprü ve yol çalışmaları da yapılacağını ifade etti. (ERDAL AYDIN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler