Takip Et

SON DAKİKA

Ege Bölgesi’ndeki Emek Büro Temsilcileri Kuşadası'nda buluşacak

9 Ağustos 2017, Çarşamba 18:05

     


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan yardımcısı Veli Ağbaba’nın katılımıyla Ege Bölgesi’ndeki Emek Büro temsilcileriyle Kuşadası’nda buluşacak.

Yapılacak toplantı hakkında bilgi veren CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, “Cumhuriyet Halk Partisi İşçi Sendikaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarından sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına bağlı olarak kurulan Emek Büroları, Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba’nın ve Ege bölge emek büro temsilciliklerinin katılımı ile 12 Ağustos 2017 Cumartesi günü saat:10.00-17.00 arasında Kuşadası Pine Bay Otel'de bir toplantı gerçekleştireceğiz” dedi.

“BU DÜZEN DEĞİŞMELİDİR”

Türkiye’de artan işsiz sayısı da kullanılarak, başta işsizlik baskısı olmak üzere çeşitli baskı yöntemleriyle emek mücadelesinin etkisizleştirildiği söyleyen Başkan İnci, “Emekçilerin reel gelirlerinin düştüğü, bütün grevlerin milli güvenlik bahanesiyle yasaklandığı ve özellikle olağanüstü halin ilan edilmesinin ardından hak istemenin suç haline getirildiği bir dönemi yaşıyoruz. Emekçilerin bir taraftan hakları budanırken, diğer taraftan kullanmalarının önünde yasal bir engel bulunmayan hakları da kullandırtılmıyor. Bu ülkede, tarihin en korkunç en ağır sömürüsü yaşanırken, her yıl binlerce insanımız iş yerlerinde iş cinayetlerine kurban giderken, açlık ve yoksulluk milyonları esir almışken bu kaderi değiştirecek tek parti olan CHP, alın terine, insan yaşamına ve onuruna sahip çıkıyor. Bugün ekonomik krizin olmadığını söyleyenler, ülkenin büyüdüğünü söyleyenler, şunu bilsinler ki gerçeği gizleyemiyorlar. Milyonlarca aç, yoksul, işsiz insan her gün yandaş medyada AKP'nin yalanlarını izliyor. Biz AKP yalanlarına karşı, açık bir meydan okumayla yola çıkıyoruz ve emeğin bütün bileşenlerini bir araya getiriyoruz. Amacımız emeği özgürleştirecek, işsize iş, yoksula aş üretecek bir düzeni kurmaktır. Emek Büroları olarak, 'bu düzen değişmelidir' diyoruz ve AKP'nin yağma ve talan düzenini emekçilerle birlikte yıkacağımızı söylüyoruz” dedi.

“TÜRKİYE'DE 17 MİLYON YOKSUL VATANDAŞ VAR”

Türkiye'de 17 milyon yoksul vatandaşın olduğunu belirten Bayram İnci, “Nüfusun yüzde 1'i, servetin yüzde 54'üne sahip. Emekçilerimizin en çok karşılaştığı tehdit ise işsizlik. AKP'nin 14 yıllık iktidarında işsizlik oranı rekor kırdı. Böyle bir ortamda Kuşadası’nda yapılacak olan emek büroları Ege bölge toplantısının amacı; CHP Emek Büroları, var olan sendikal yapıları güçlendirmenin yanında, emekçilerin çok büyük kesiminin hapsedildiği örgütsüzlüğü kırmak ve onları örgütlü hale getirmek amacındadır. Emek hareketinin ve emekçilerin sorunları masa başında fark edilemez. Emek Büroları bu bilinçle, tüm sorunların tespitini yerinde yapacak, çözümler için farklı fikirlere başvuracak ve nihayetinde tüm sorun alanlarına yönelik politika üretimini yapacaktır” diye konuştu. (HABER MERKEZİ) 

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler