Takip Et

SON DAKİKA

Aydınlı gazeteci Recep Başkar Basın Hayatı dergisine konuk oldu

9 Ağustos 2017, Çarşamba 13:21

     


Basın İlan Kurumu’nun aylık olarak çıkardığı Basın Hayatı dergisi Temmuz-Ağustos ayı sayısında Aydınlı gazeteci Recep Başkar’a yer verildi. Basın İlan Kurumu Aydın Şube Müdürü Mevlüt Uluçamlıbel’in yaptığı röportajda, Recep Başkar mesleğe dair anıları anlattı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Basın Hayatı Dergisi’nin Temmuz-Ağustos sayısında ‘Duayen’ köşesine Yeni Kıroba gazetesi sahibi Recep Başkar konuk oldu. Basın İlan Kurumu Aydın Şube Müdürü Mevlüt Uluçamlıbel’in gerçekleştirdiği röportajda Başkar, gazeteciliğe başlama hikayesini ve anılarını paylaştı. Askerden döndükten sonra ağabeyi sayesinde gazeteciliğe başladığını anlatan Başkar, 17 yıl Yeni Asır gazetesinde çalıştığını söyledi. Röportajda gazeteciliğin emek isteyen bir meslek olduğunu belirten Başkar, şu ifadeleri kullandı: “Habere ulaşmak kadar, haberi gazeteye ulaştırmak da önemliydi. Filmler, otobüse verilerek İzmir’e gönderilir, haberi ise telefonla yazdırırdık. Zaman zaman filmler kaybolur, şans yanımızda ise bir iki gün sonra bulurduk. Haber çok önemli ise, bizzat İzmir’e gider filmleri teslim eder ve dönerdik. Bu bile başlı başına bir meşakkatti.”

Röportajda, gazetecilerin şehrin gelişmesinde ve halkın sorunlarını duyurmak için çalıştıklarını yer veren Başkar, köylülerin su sorununu yaptığı haberle çözdüğünü söylüyor.

O DA HABERE GİDERKEN HABER OLDU

Habere giderken haber olduğunu anlatan Başkar, şunlara yer verdi: “5 kişinin hayatını kaybettiği bir habere kendi arabamla gitmiştim. Fotoğrafları İzmir’e yetiştirmek için yola çıktım. Havanın yağışlı olması nedeniyle araba kontrolden çıktı ve karşıdan gelen araca çarptım ardından da yoldan çıkarak yol kenarındaki araca vurarak durdum. Kendime geldiğimde aracın içerisindeydim. Şok yaşadığımı hatırlıyorum. Arakaya baktığımda koltukların yerinde olmadığını gördüm. Sonra kendimi kontrol ettim, önemli bir şeyim yoktu. Yan koltukta kazanın fotoğrafları ve bilgileri bulunduğu çanta duruyordu. Çantamı araçtan alarak indim. O an tek düşündüğüm haberi gazeteye yetiştirmekti. İlk gelen otobüse binerek İzmir’e ulaştım. Haberi teslim ettikten sonra başımdan geçenleri anlattım. O esnada gazetenin polis telsizinden kaza yapan aracın sürücüsünün canlı ya da ölü olarak bulunmadığı bilgisi geçiyordu. ‘Benden bahsediyorlar desem de inandıramadım. Daha sonra kazayı benim yaptığım anlaşıldı.”

Yeni Kıroba gazetesini satın alma hikayesini paylaşan Başkar, 1992 yılında Yeni Asır ile yollarını ayırdıktan sonra babasının desteğiyle Yeni Kıroba gazetesini satın aldığını kaydetti.

Nazilli’nin il olma tartışmalarının çok eski olduğunu röportajında da belirten Başkar, ayrıca Aydın eski Valisi Recep Yazıcıoğlu’ndan da bahsetti. (ÖZGE SÖNMEZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler