Takip Et

SON DAKİKA

Aydın kan bağışında kendine yetiyor

9 Ağustos 2017, Çarşamba 10:04

     


Kızılay Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci, son dönemde Aydın’ın kendi kan ihtiyacını karşılayabildiğini belirterek “Ramazan ayı ve sonrasında kan stoklarımız epeyce düşmüştü ama özverili halkımız bu eksiği telafi etti” dedi.

Kızılay Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci tvDEN’de Yıldıray Yener’le Erkenden programının konuğu oldu. Kızılay’ın faaliyetleri hakkında bilgiler veren Pekmezci Kızılay’ın Türkiye genelinde 1900 devlet hastanesi ve 28 üniversite hastanesine kan ulaştırdığını belirterek yedi bölgede toplanan kanların bir hafta içerisinde ayrıştırılarak hastanelere ulaştırıldığını söyledi. Ege bölgesinde toplanan kanların İzmir’deki merkezde toplandığı bilgisini veren Pekmezci “Türkiye genelinde 3 bin 300 kişi Kızılay bünyesinde çalışıyor. Aydın’da her gün beş ekip kan almaya çıkıyor. Şu an Aydın’da 42 bin ünite kana ihtiyaç var. Son üç senedir bunu karşılıyoruz. Bazen bu miktarı geçip diğer illere gönderiyoruz” dedi.

"BÜYÜK VE MODERN BİNAMIZ OLACAK"

Bu sene Ramazan ayında ve hemen arkasından çok sıcak geçen dönemde kan bağışının düştüğüne dikkat çeken Pekmezci “Bu dönemde kan stokları azaldı ama basının da etkisiyle özverili halkımız eksiğimizi telafi etti” dedi. Avrupa ülkelerinde halkın yüzde doksanının sabit kan bağışçısı olduğu bilgisini veren Pekmezci “Türkiye’ de sabit kan bağışçıları yüzde 45 oranında. Kalan yüzde 55 ise periyodik olmayan dönemlerle kan bağışı yapıyorlar” diye konuştu.

Postanenin karşısındaki Kızılay’a ait kan bağışı konteynırının büyütüleceğini söyleyen Pekmezci “Yeni binamız için milli Emlak’tan 5 dönümlük bir yer aldık. Şu an projeleri çiziliyor. Bir yıl içinde daha büyük ve modern bir binamız olacak” dedi. (FİLİZ ÖZDEMİR)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler