Takip Et

SON DAKİKA

Şehit ailelerine büyük jest

9 Temmuz 2017, Pazar 15:18

     


Aydın’da taşeron olarak firmalara tesisat işleri yapan Saim Korlaelçi, şehit ailelerine her türlü tesisat hizmetini ücretsiz olarak veriyor

Son dört yıldır Aydın’da sekiz kişilik ekibiyle birlikte tesisatçılık yapan Bingöllü Saim Korlaelçi örnek bir davranış göstererek şehit ailelerinin her türlü tesisat işlerini ücretsiz olarak yapıyor. Babasının yıllar önce terörden kaçarak İstanbul’a göç ettiğini anlatan Korlaelçi, “Babam her zaman bize vatan sevgisini, ayrımcılığın olmaması gerektiğini öğretti” sözleriyle çocukluğundan itibaren vatanseverlik duygusuyla yetiştiğini ifade etti. Şehitlere ve şehit ailelerine karşı her zaman hassasiyet gösterdeğini belirten Korlaelçi, Ankara’da askerlik yaptığı dönemde televizyonda izlediği bir şehit haberi üzerine duygulanarak vatani görevine doğuda devam etmek istediğini ancak kabul edilmediğini anlattı.

ŞEHİT AİLELERİNİN ÇOĞU KÖYDE YAŞIYOR

Bingöllü olması nedeniyle bazı kişilerinin önyargılı davranışlarına maruz kaldığını kaydeden Korlaelçi “Evime gelip Türk bayrağını resmini ve Atatürk resmini görenler şaşırıyorlar” dedi. “Birgün arabam olursa şehit ailelerine yardım edeceğim” diye kendine söz veren Korlaelçi, başlangıçta şehit ve gazi ailelerine ücretsiz hizmet ettiğini ancak gaziliğin suiistimal edilmesi nedeniyle artık yalnızca şehit ailelerine bu hizmeti sunduğunu belirtti. Şehit ailelerinin daha çok köylerde yaşadıklarını hatırlatan Korlaelçi, “Sadece doğalgaz tesisat işlerini değil , parke, duvar örme veya bahçelerinde yapılacak işlerde de yardımcı oluyoruz” dedi.

ESNAFLARA ÇAĞRI YAPTI

Şehit ailelerine ücretsiz hizmet ettiği için kimsenin tebrik etmesini istemediğini vurgulayan Korlaelçi, “Bazen polis durduruyor, yazıyı görünce ceza yazmıyor, ben bunu da istemiyorum. Bu röportajı vermemin tek amacı daha fazla kişiye ulaşmak. Bunun için bana hiçbir şekilde pozitif ayrımcılık yapılmasını da istemiyorum. Esnaf arkadaşlarımızın hepsinden bu konuda duyarlılık bekliyorum. Benim çocuğumun evde rahat rahat uyuyorsa, bunun sebebi başka bir çocuğun yetim kalmış olması. Bizim elimizde, tek ülke, tek bayrak var bunun değerini bilelim. Bu ülke için şehit olmuş insanlar var, yetim kalan çocuklar var bunun için bir şeyler yapmak zor değil. Hepimiz elimizi taşın altına sokmalıyız” sözleriyle herkesi şehit ailelerine karşı daha duyarlı olmaya çağırdı. (FİLİZ ÖZDEMİR)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...     







 
Son Eklenen Haberler