Takip Et

SON DAKİKA

''Zam yaparak halkın bedduasını almayalım"

9 Haziran 2017, Cuma 12:44

     


Sultanhisar Belediye Meclisi, kırsal alandaki abonelerden alınan katı atık ücretini görüşürken bazı üyeler, "Bu bölgelerde sadece haftada 2 gün çöp toplanıyor, başka da hizmet yapamıyoruz. Katı atık ücreti ile halkın bedduasını almayalım" dediler.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Sultanhisar Belediye Meclisi, haziran ayı oturumu için toplandı. Başkan Osman Yıldırımkaya'nın yönettiği toplantıda, 6 gündem ve 2 ek gündem maddesi görüşüldü. Oturuma, mazeret belirten meclis üyeleri İlhan Karaman ile Murat Emir katılmadı.

Sultanhisar Atça Mahallesi'ndeki kapalı pazar yerinin cemiyetlerdeki kira ücreti, günlük 350 lira olarak belirlenirken belediyeye ait 2 bin 916 metrekarelik taşınmazın satışı, oy çokluğuyla kabul edildi. AK Partili Mustafa Çimen'in ret oyu verdiği bu alana yapılacak yatırım hakkında bilgi veren Başkan Yıldırımkaya, "Bu alan, tavuk eti entegre tesisi kurmak isteyen Nazillili bir işletmeci tarafından talep ediliyor. Buraya yapılacak olan işletmede 45 kişi istihdam edilecek. Çevreyi rahatsız edecek bir işletme değil" dedi.

 

GEÇEN YILKİ TARİFE

Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün talebi üzerine, köyden mahalleye dönüşen kırsal bölgelerde katı atık ücreti toplanması talebi, toplantıda fikir ayrılığına neden oldu. CHP'li Meclis Üyesi Ahmet Atabek, Engin Yıldırım ve MHP'li Orhan Karasuoğlu başta olmak üzere, meclis üyelerinin çoğunluğu, fiyat artışı yapılmamasını, mümkünse hiç ücret alınmamasını istedi. Meclis üyeleri, ''Bu bölgelerde sadece haftada 2 gün çöp toplanıyor, başka da hizmet yapamıyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bu bölgelerde hizmet üretmeliyiz. Katı atık ücreti alıp halkın bedduasını almayalım" dediler. Başkan Yıldırımkaya, "Kanun koyucunun kararına uymak zorundayız, yoksa bize zimmet çıkar. Zam yapmayalım, geçen yılın fiyat tarifesini uygulayalım o zaman" diye cevap verdi. Ücretin geçen yılın fiyatı olan 10 lira 12 kuruş olması oy birliğiyle kabul edildi. Bir sonraki toplantının 4 Temmuz'da saat 16.00'da yapılması kararlaştırıldı. (ERDAL AYDIN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...      







 
Son Eklenen Haberler