Takip Et

SON DAKİKA

Efeler'de 18 baba sertifikalı oldu

9 Haziran 2017, Cuma 18:27

     


Efeler Belediyesi ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) arasında yapılan işbirliği protokolü gereği düzenlenen Baba Destek Programı ve “ İlk İş Babalık” kampanyasında eğitimini tamamlayan 18 baba sertifika aldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Efeler Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen sertifika törenine, Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, AÇEV Saha Danışmanı ve Eğitimci Mustafa Keleş, AÇEV Eğitimcileri Barış Kubilay ve Eren Yılmaz ile eğitimini tamamlayan babalar katıldı.

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) 1996'dan bu yana yürüttüğü Baba Destek Programı(BADEP) ile; babaların çocuk gelişimi üzerindeki önemini vurgulamak ve babalık rollerini güçlendirmek üzere yürüttüğü çalışmalara Efeler Belediyesi de destek verdi. Eğitimle ilgili bilgi veren AÇEV Saha Danışmanı ve Eğitimci Mustafa Keleş, “ Eğitimlerimizde babalar, çocuğun gelişiminde önemli olduklarını fark etmelerini, çocukların ihtiyaçları ile ilgili bilgilenmelerini, çocukla ilgili uygun beklentiler edinmelerini, evde iş ve sorumluluk dağılımında demokratik tutumu benimsemelerini, evlilik ve aile içi iletişimi geliştirmelerini, edindikleri bilgi ve becerilerini çevrelerinde de kullanabilmeleri hakkında bilgilendirildiler. 10 hafta süren eğitim, haftada bir gün yüz yüze eğitim şeklinde gerçekleşti” dedi.

VERİLEN HER EĞİTİM ÖNEMLİDİR

Sertifika töreninde konuşan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, “ Eğitime her alanda ihtiyacımız var. Verilen her eğitim önemlidir. AÇEV işbirliği ile anneler ve babalar için yapılan eğitim çalışmalarını, bir baba olarak çocuklarımızın eğitilmesinde bize çok önemli bilgiler sunduğuna ve aktardığına kesinlikle ben de inanıyorum. Bu bilgileri uyguladığımız ölçüde de çocuklarımızı daha sağlıklı, daha sosyal bir şekilde topluma hazırlayacağımızı düşünüyorum. Bu yönüyle verilen eğitim çok önemli bir eğitim. Bu eğitimle bir bilgi birikimine sahip olduğunuzu düşünüyorum. Bu bilgi birikimiyle çocuklarınızla birlikte daha huzurlu, mutlu ve çocuklarımızı geleceğe, topluma daha iyi hazırlayan ortam ve ilişki içerisinde yaşamlarımızı ve yaşamlarınızı sürdürürsünüz diye ümit ediyor ve umuyorum. Eğitime katıldığınız için sizleri tebrik ediyorum. Sizlere de hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler