Takip Et

SON DAKİKA

Çocuk yazarların hayalleri gerçekleşti

9 Haziran 2017, Cuma 08:31

     


Söke'de 90 ilkokul öğrencisinin yazdığı kısa öyküler, kitap haline getirilerek basıldı. Kitaplar, düzenlenen imza töreninin ardından okuyucularıyla buluşturuldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Söke Kaymakamlığı'nca yürütülen proje kapsamında hayata geçirilen ve koordinatörlüğünü eğitimci yazar Hasan Cüneyt Bozkurt'un yaptığı projede 21 gönüllü öğretmen görev aldı. İlçede belirlenen 10 ilkokuldan 6 aylık çalışmalarının sonucunda 90 çocuğun kendilerinin yazdıkları öyküler kitaplaştırıldı. Proje kapsamında Kültür Bakanlığı ISBN numarası alınarak basılan kitapların yazarları olan Sökeli çocuk yazarlar, etkinlikte kitaplarını imzaladı.

Söke Hacı Halil Paşa Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen etkinliğe Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ömer Şimşek başta olmak üzere öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

“GELECEĞİN YAZARLARI BURADAN ÇIKACAK”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Çocuk Yazarlar Proje Sorumlusu Cemal Tarık Yaman, “Çocuk yazarlar projesinde çocuklarımıza yazarlık yolunda rehberlik etmek ve ilk eserlerini ortaya çıkarmaya yardımcı olmak için yola çıktık. Projede yer alan çocuklarımızın içlerinden belki geleceğin çok büyük yazarları çıkacak” dedi.

“HEPSİ ARTIK BİRER YAZAR”

İlçede yaşayan çocukların eğitimine tam anlamıyla katkı sağlamak amacıyla yola çıktıklarını ifade eden Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, “Çocuk yazarlar projemizi 90 çocuğumuzla tamamlamaktan memnunum. Çocuklarımızın hepsi artık birer yazar. Emekleriyle her türlü övgüyü hak ediyorlar. En çok ihtiyacımız olan şeylerden biri kitap okuma alışkanlıklarını temin etmiş oluyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“YAZAR OLMAK GÜZEL BİR DUYGU”

Küçük kitap yazarlarından Tuzburgazı İlkokulu 4A sınıfı öğrencisi Zümre Bilgiç, “Kitabımın adı Pelin’in Uzaylı Arkadaşı. Kitabım uzaylıların gerçek olup bir gün dünyamıza gelebileceğini ve insanlarla arkadaş olmak istediklerini anlatıyor. Kitap okumayı seviyorum. Kitap yazarı olmak çok güzel bir duygu. İlerde doktor veya yazar olmak istiyorum” diyerek kitabını tanıttı.

Program konuşmalarının ardından imza töreniyle son buldu. (HAKAN AKIN)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler