Takip Et

SON DAKİKA

Didim’de 8. Deve Güreşi Festivali gerçekleşti

8 Aralık 2018, Cumartesi 17:23

     


Aydın'ın Didim İlçesi'nde bu yıl sekizincisi düzenlenen deve güreşi festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Güneşli havada yapılan festivalde, izleyiciler bir taraftan güreşlerin heyecanını yaşarken diğer taraftan mangal yaktı.

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

 

Didim Belediyesi’nin katkılarıyla, Didim Belediyespor Kulübü yararına düzenlenen Didim 8. Deve Güreşi Festivali'nde heyecanlı müsabakalar yaşandı. Didim'in Akyeniköy Mahallesi, Söke- Milas karayolu Dalyan Kavşağı'nda kurulan alanda düzenlenen etkinlik için güreş severler sabahın erken saatlerinden itibaren alanı doldurdu. Güreşlerin vazgeçilmezi davul- zurna ile deve sucukları da güreş sahasında yerini aldı. Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerindeki festivallerde daha önce arenaya çıkmış en ünlü develerin katıldığı Didim 8. Deve Güreşi Festivali’nde Germencik, Yenipazar, Söke, Köşk, Çine, Bozdoğan, Yatağan, Bıyıklı, Milas, Turgutlu, Bodrum, Ayvalık, Sarayköy, Kemalpaşa ve Tire’den gelenlerin de aralarına yer aldığı iddialı 120 deve arenaya çıkarıldı. Etkinliği Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Akyeniköy eski Belediye Başkanı Yusuf Deveci, Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Didim Belediyespor Kulübü 2. Başkanı Evren Ermurat, Didim Belediye Meclisi üyesi Ali Çağlar ve 5 bine yakın güreş sever izledi.

“NESİLDEN NESİLE AKTARMAK İSTİYORUZ”

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, deve güreşinin Ege kültürün önemli parçası olduğunu belirterek, “Ege’de önemli olan Yörük kültürünü devam ettirip nesilden nesile aktarılmasını, gençlerimizin de bunu öğrenmesini istiyoruz. Müsabakalar son derece centilmence geçiyor, develerin birbirine zarar vermesine müsaade edilmiyor. Ege’de özellikle Yörüklerin önemli kültürü olan deve güreşlerinin devam etmesi için bizde Didim ilçesi olarak elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

“YÖRÜK KÜLTÜRÜ ÖNEMLİ”

Geleneksel hale getirdikleri Yörük kültürü deve güreşi festivalinin bu yıl sekizincisini gerçekleştirdiklerini ifade eden Atabay, “Bu yılki festivalimizde toplam 120 deve güreş tutuyor. Yörük kültürü gerçekten gelecek nesillere ulaştırılması gereken bir kültür. Görüldüğü üzere insanlar son derece mutlular. Bir yerde de insanların sosyalleşmesi ve kaynaşması anlamında da önemli bir festival. Bu etkinliği ilçemizde her yıl daha da yayarak geliştirmeyi amaçlıyoruz. Önemli olan yeni nesillere bu kültürü geliştirerek devretmek” diye konuştu.

Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden getirilen 120 devenin karşılaştığı güreşler, ilgiyle izlendi. Güneşli havada yapılan festivalde, izleyiciler bir taraftan güreşlerin heyecanını yaşarken diğer taraftan yaktıkları mangalın tadını çıkardı. (EDİZ VERDİOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler