Takip Et

SON DAKİKA

"Çine'de jeotermal yok buyrun gelin"

8 Aralık 2018, Cumartesi 13:46

     


Çine Belediyesi nüfusun yeniden 50 binin üzerine çıkması için '9.5 Çineliler' kampanyası başlattı. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Çine'de jeotermal yok, buyrun gelin" dedi.

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

 

Çine Belediyesi, ilçe nüfusunun 50 binin altına düşmemesi için harekete geçti. Sosyal medyada 9.5 Çineliler adlı kampanya ile hem gurbetçi Çinelilerin nüfuslarını tekrar Çine'ye aldırmaları istenirken hem de jeotermalden kaçmak isteyen ve ayrıca doğal temiz bir yerleşim yeri arayan insanlar Çine'ye davet edildi.

Kampanya hakkında bilgi veren Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Çine olarak nüfusumuz her yıl 300 kişi azalıyor. Son olarak 2018 yılına 49 bin 500 nüfus ile girdik. Kampanyamızın en büyük sebebi Büyükşehir'deki temsiliyet oranımızın korunması. Şuan Büyükşehir belediye meclisinde Çine'yi 5 ilçe meclis üyesi ve başkan olarak ben temsil ediyorum. Nüfusumuzu yeniden 50 binin üzerine çıkartamaz isek meclisteki bu temsiliyet oranımız 5+1'den 3+1'e düşecek. Bu da demek oluyor ki şuan ki yüzde 10 temsiliyet oranımız yüzde 5'e düşecek. Diğer türlü gelen paranın azalması, belediye başkan sayısının indirgenmesi bunlar çok önemli şeyler değil. Çine'nin Büyükşehir meclisinde sesi daha gür çıkması için temsiliyet oranımızı korumak istiyoruz" dedi.

 

"HAVASINI SOLUDULAR, SUYUNU İÇTİLER"

Gurbetçi Çinelileri göreve davet eden Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Aydın'da, Bodrum'da ve Marmaris gibi yerleşim yerlerine iş, eğitim ve diğer faktörler nedeniyle göç etmiş hemşehrilerimizden nüfuslarını Çine'ye aldırmalarını istiyoruz. Burada doğdular, havasını soludular, suyunu içtiler. Bir kereliğine mahsus en azından bir dönem görevleri vardır, diye düşünüyorum" diye konuştu.

 

"ŞİRİN BİR KENTİZ"

Ayrıca, Çine'nin bir çok il ve ilçeden daha çok doğal bir yaşama sahip olduğunu ifade eden Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Çine'miz bir tarım kenti. Topraklarımız çok verimli. Pazarımız da bu sebeple bir çok yerleşim yerinden daha ucuz ve kaliteli. Havası temiz, özellikle doğalgazın gelmesiyle birlikte şimdi daha da temiz bir havaya sahibiz. Madran'dan gelen tatlı suyumuz da var. Nereye baksan yeşilin görülebileceği küçük ve şirin bir kentiz. Jeotermal'den rahatsız olan insanlar daha yaşanılır yerlere göç etmek istiyorlar ve bu insanların ilk tercihlerinden birisi de Çine. Bu konuda ilçemize yoğun bir talep var ve bu talebi inşallah değerlendireceğiz. Doğa ile iç içe jeotermalin olmadığı ev asla olmayacağı Çine'ye buyrun gelin" şeklinde konuştu.  (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler