Takip Et

SON DAKİKA

2 kalp nakli, 8 anjiyo, 2 bypass ameliyatı yapıldı, kalbine stent takıldı ama sağlığına kavuşamadı

8 Aralık 2017, Cuma 09:03

     


Didim’de yaşayan kalp hastası 19 yaşındaki Aylin Kütükçü, doğduğundan bu yana kalbindeki rahatsızlıkla savaşıyor. Bir çocuk annesi Aylin Kütükçü, “Ölmek istemiyorum. İyileşmek ve kızıma biran önce kavuşmak istiyorum” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kalbinde dört delikle 6 aylıkken prematüre olarak dünyaya gelen 19 yaşındaki Aylin Kütükçü, bugüne kadar birçok kez kalp krizi geçirdi. 8 defa anjiyo, 2 kez de bypass ameliyatı olan ve kalp kapakçığı değişerek kalbine stent takılan Aylin Kütükçü’de geçirdiği ameliyatlar sonucu kalp yetmezliği gelişti. Hayırsever vatandaşlar tarafından toplanan yardımlarla yapay kalp nakli yapılan Kütükçü, tam kurtuldum derken yapay kalbin vücutla uyum sağlamaması üzerine Kütükçü’nün yapay kalbi yeniden değişti. İki yıl önce Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde kalbine stent takılan Aylin Kütükçü, doktorların ‘kesinlikle doğum yapamaz, kaybederiz’ demelerine rağmen 6 ay önce bir kız çocuğu dünyaya getirdi ve kızına ‘Melek’ adını verdi. Son olarak 3 gün önce kalp krizi geçiren 19 yaşındaki Aylin Kütükçü, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı ve buradan İstanbul’daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Genç annenin yaşaması için yeniden ameliyat masasına yatması gerekiyor.

 

“DOKTORLAR YAŞAMAZ DEDİLER”

Didim’in Çamlık Mahallesi’nde yaşayan anne Sebahat Altınok, “Kızım 6 aylıkken prematüre olarak dünyaya geldi ve doğduğunda 650 gramdı. Şuanda 19 yaşında. Doktorlar yaşamaz dediler, Allah’ıma çok şükür bugüne kadar yaşadı. Doktorlar, şuan için yaşaması bile mucize diyorlar. Kızım 2 kere kalp nakil ameliyatı, 8 anjiyo ve 2 bypass ameliyatı oldu. Üstüne bir de 6 ay önce doğum yaptı. Doktorlar ‘kesinlikle doğum yapamaz, kaybederiz’ dediler. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde çocuğunu dünyaya getirdi ve şuanda 6 aylık. 3 gün önce yeniden kalp krizi geçirdi. İstanbul’a gideceğiz ve Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatacak. Kızımın yaşaması için burada yeniden ameliyat olması gerekiyor. Ben sadece kızımın yaşamını istiyorum. Allah hiç kimseye evlat acısı göstermesin” dedi.

 

“ÇARESİZ DURUMDAYIZ”

Kızı Aylin Kütükçü’nün doğduğundan bugüne kadar tedavi gördüğünü ifade eden Sebahat Altınok, “Eşimden ayrıldım ve 2 çocuğumla zorluklar içinde yaşamaya çalışıyorum. Aile olarak zor durumdayız. Ben yaptığım örgüleri satarak evi geçindirmeye çalışıyorum. Evin kirasını dahi ödeyemez durumdayım. Kaymakamlığımıza çok teşekkür ediyorum, ellerinden gelen yardımı yapıyorlar. Ama hastanede yatmak kolay değil. Kızım daha önceki ameliyatında 6 ay yoğun bakımda kalmıştı. Her gittiğimizde doktorlar ‘bir mucize’ diyorlar. Bu son ameliyatımızmış ama maddi durumumuz hiç olmadığı için kızımın ameliyatını yaptıramıyorum. Eğer ameliyatı yaptıramasak, ben kızımı kaybedeceğim. Bana da hatıra olarak torunumu bırakacak. Hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyoruz. Ben kızımın yaşamını istiyorum” diye konuştu.

 

“İYİLEŞMEK VE KIZIMLA BÜYÜMEK İSTİYORUM”

6 aylık dünyaya geldiğini ve bugüne kadar hayırsever vatandaşların yardımlarıyla ameliyatlar olduğunu belirten 19 yaşındaki Aylin Kütükçü, şunları söyledi: “Bu hastalık bende sürekli tekrar ediyor. Ama artık iyileşmek ve kızıma biran önce kavuşmak istiyorum. Kızım 6 aylık ve onunla büyümek istiyorum. Sürekli rahatsızlanıyorum, uzun yol çekemiyorum, bunalıyorum ve nefes darlığı geçiriyorum. En son 2 gün önce kalp krizi geçirmiştim. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne götürdüler. Buradaki doktorlar, artık yapacak bir şeyin kalmadığını ve İstanbul’a gitmem gerektiğini söylediler. Didim Kaymakamlığı otobüs biletimi aldı. Yola çıkacağız ve yeniden İstanbul’daki hastaneye yatacağım. Ameliyat olmak ve sağlığıma kavuşmak istiyorum.” (EDİZ VERDİOĞLU)

 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler