Takip Et

SON DAKİKA

Osmanlı kıyafetleri müzesi meclis üyelerini büyüledi

8 Ekim 2016, Cumartesi 15:38

     


Söke’nin Rum evleriyle ünlü Doğanbey Mahallesi'ne yerleşen, paşa torunu Emel Akasoy, 50 yılda biriktirdiği Osmanlı dönemine ait kıyafetlerle müze oluşturdu. Müzeyi ziyaret eden Söke Belediye Meclisi üyeleri, giysileri ilgiyle inceledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit’in iki sadrazamından biri olan, yine 2. Abdülhamit döneminde Adana Valiliği yapan Şakir Paşa’nın torunu olan koleksiyoner Emel Aksoy, 50 yılda biriktirdiği Osmanlı kıyafetlerini müze haline dönüştürdü. Ekim toplantısını Doğanbey'de yapan Söke Belediye Meclisi üyeleri, toplantının ardından Başkan Süleyman Toyran ile birlikte müzeyi gezdi.

EL ÖPTÜ ÇİÇEK VERDİ

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, ziyaret esnasında elini öptüğü Emel Aksoy’a bir demet çiçek sundu. Toyran, “Sizin gelmeniz Doğanbey'e çok büyük değer kattı. Sizin gibi değerli biriyle tanışmak da bizlere onur ve gurur veriyor. Bizim için çok değerlisiniz” dedi.

Emel Aksoy ise, “Müzede 18 ve 20. yüzyıllara ait, ülkenin değişik yerlerinden toplanan kıyafetler, eşyalar, iğne oyaları, dönemin kıyafetlerine has başlıklar, takılar sergileniyor.

Topladığım Osmanlı Kıyafetleri, 800’lü yıllardan bu yana günlere aittir. O dönemlerde sandıklarda çok iyi korunmuş olan eşyaları tek tek bulmak zor oldu. Müzede 200 civarında kıyafet ve eşya var. Anneannemin yatak odası takımını bile müzemde bulunduruyorum. İstanbullu olmama rağmen 1996 yılında buraya geldik. 2010 yılından beri de sürekli burada oturmaktayız” diye konuştu.

Belediye Meclis üyeleri, müzedeki kıyafet ve eşyaları ilgiyle inceledi. (BURHAN CEYHAN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler