Takip Et

SON DAKİKA

Başkan Atabay, Belçika yolcusu

8 Ekim 2016, Cumartesi 14:22

     


Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın da aralarında bulunduğu Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği üyeleri, Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası (Open Days) etkinliklerine katılmak üzere Belçika’ya gidiyor. Belediye başkanları, Türkiye'nin AB üyeliği konusundaki son gelişmelerle ilgili bilgi alacak.

Avrupa Birliği (AB) bünyesinde çeşitli çalışmalar yapmak ve temaslarda bulunmak isteyen Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) üyeleri, 10-13 Ekim tarihleri arasında Brüksel’de gerçekleştirilecek Open Days çalıştayına katılacak. Brüksel'deki Open Days günlerine Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Yönetim Kurulu Başkanı ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın yanı sıra, SODEM üyesi Ankara/Çankaya, Çanakkale, Bursa/Nilüfer ve Aydın Büyükşehir belediye başkanlarının da aralarında olduğu 30 ülkeden 117 yerel idare temsilcisi katılacak. Atabay, 11 Ekim günü Avrupa Parlamentosu'nda “Mülteci Krizinde Türkiye’deki Belediyelerin Rolü” konulu bir de sunum yapacak.

Konuyla ilgi bilgi veren Başkan Ahmet Deniz Atabay, ulusal, yerel ve bölge politikacısı, politika uzmanları, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan 6 bin civarında yöneticiyi bir araya getiren etkinlik boyunca 110 çalıştay ve birçok faaliyetin yapılacağını söyledi. SODEM heyetinin açılış seremonisinin ardından, resmi kokteyle ve çalıştaylara katılacağını belirten Atabay, “Bu arada Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu ve Avrupa’daki yerel dernekler ile Türkiye’nin AB nezdindeki daimi temsilciliğinden alınan randevulara da katılacağız. Buradaki etkinliklerin temel hedefi, yerel idarelerin iyi örneklerinin paylaşılması ve yerel hizmetlerin kalitelerinin artırılması” diye konuştu. (EDİZ VERDİOĞLU)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler