Takip Et

SON DAKİKA

Aydın Barosu Genel Kurulu başladı

8 Ekim 2016, Cumartesi 16:36

     


Aydın Barosu Genel Kurulu, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Atatürk Kültür Merkezi Meandros Salonu'nda toplandı. Açış konuşmasını yapan Baro Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, “İki yıllık görev süremiz, belki de cumhuriyet tarihimizin en zor dönemlerinden biri oldu. Hangi aday kaybederse kaybetsin, bu seçimin kazananı Aydın Barosu olacaktır” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Barosu’nun iki gün sürecek olan Genel Kurulu, Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Meandros Salonu'nda toplandı.

Genel Kurul’a, aynı zamanda Aydın Barosu’na kayıtlı olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Av. Bülent Tezcan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Av. Evrim Karakoz ve AK Parti Aydın İl Başkanı Av. Ömer Özmen ile Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken de katıldı.

Yönetimin son iki yılda yaptığı çalışmaların anlatıldığı sinevizyon gösterisi ile başlayan oturumda, divan başkanlığı heyeti belirlendi. 4 kişilik heyetin başkanlığına, Av. Meral Tarhan seçildi.

“TEK SIĞINAĞIMIZ DEMOKRATİK LAİK HUKUK DEVLETİ”

Konuşmasına 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatarak başlayan Tarhan, “Demokratik, laik ve barış içinde bir ülke olarak, çağdaş dünyada yerimizi almak için cumhuriyetin ilk adımlarını geliştirmek zorundayken, 15 Temmuz’daki vahşi saldırı ile nasıl bir tehlike içinde olduğumuzu bir kez daha gördük” dedi. Tarhan sözlerini şöyle sürdürdü:

“15 Temmuz’da din istismarıyla dünya çapında ekonomik ve siyasi bir güç olmasına izin verilen bir anlayışın ne kadar vahşileşebileceğini gördük. İlmek ilmek örülen ve göz yumulan, bu yapılaşmaya karşı çıkan aydınların ve yazarların bedel ödediğini gördük. Yaşanan bu süreç, bir şeyi daha açıkça gözümüzün önüne serdi. Demokratik ve laik bir hukuk devleti olmak, şiddet ve kaosa karşı tek sığınağımızdır. Demokratik bir yargıya sahip değilseniz ne kadar demokrasi nutukları atılırsa atılsın, ülkemizin geleceği, sınırlarımızın geleceği tehlike altındadır. Biliyoruz ki zaman geçer, devran döner, fikirler değişir ama adalet baki kalır. Bu nedenle, ille de hukukun üstünlüğü, ille de barış ve kardeşlik, ille de demokratik ve laik bir hukuk devleti diyorum.”

“KAZANAN AYDIN BAROSU OLACAK”

Daha sonra Genel Kurul’un açış konuşması için kürsüye gelen Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, tüm adaylara başarı diledi. İki senelik görev süresinin, belki de Cumhuriyet tarihinin en zor dönemlerinden biri olduğunu ifade eden Bozkurt, “Adayların hepsini kutluyorum ve başarılar diliyorum. Kim kaybederse kaybetsin, kazanan Aydın Barosu olacaktır. Kaybedenler, kazananlarla birlikte hukukun üstünlüğü mücadelesine katkı sunacaktır” diye konuştu.

“SAVUNMA, OTORİTERİLEŞEN SİSTEMİN HEDEFİNDE”

Genel Kurul’da, aynı zamanda Aydın Barosu’na kayıtlı avukat olan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan da bir konuşma yaptı. Tezcan, avukatlık mesleğinin, yargının üç önemli ayağından biri olan “savunmayı” temsil ettiğini belirtti. Savunma ilgili sorunların hala çözülemediğine dikkat çeken Bülent Tezcan, “Sistem otoriterleşirken, ilk hedefi hep savunma olmuştur. Savunma mesleği, özgürlük ve demokrasi arasında kopmaz bir bağ vardır” dedi. Meclisteki mini anayasa paketi çalışmaları sırasında, savunmanın anayasal bir kurum olarak anayasada tarif edilmesini önerdiklerini ifade eden Tezcan, bu tekliflerinin kabul görmediğini anlattı.

Genel Kurul’da, Aydın Ticaret Odası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken de söz aldı. Aydın’a hizmet için Aydın Barosu ile birlikte birçok çalışma yürüttüklerini ifade eden Ülken, “Biz bu konuda Aydın Barosu’ndan razıyız. Bundan sonra da böyle devam edeceğini görüyoruz” dedi.

Genel Kurul’a faaliyet raporlarının okunması, önümüzdeki 2 yıllık bütçenin oylanması ile devam edildi. Pazar günü ise başkan ve 10 kişilik yönetim kurulunun belirlenmesi için sandığa gidilecek. Baro üyesi 970 avukatın oy kullanma hakkının olduğu seçim, Aydın Adliyesi’nde saat 10.00’da başlayıp saat 17.00’de sona erecek. (NACİ ERİŞ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler