Takip Et

SON DAKİKA

Özerdem, "Silah gözyaşı getirir"

8 Ağustos 2017, Salı 12:34

     


Eğitim Sen Çine Temsilcisi Alp Özerdem, 11 yaşındaki Güray Kaygusuz’un bir düğünde rastgele açılan ateş sonucu hayatını yitirdiği olayın ardından yaptığı basın açıklamasında, “Silah ölüm ve gözyaşı getirir” diyerek, bireysel silahlanmadan vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı.

Eğitim Sen Çine Temsilcisi Alp Özerdem, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: Bir kaç gün önce ilçemizde, hepimizi derinden üzen ve bir olay yaşanmıştı. Bu olayda henüz 15 yaşında olan bir çocuk, ağabeyinin düğününde pompalı tüfekle ateş açmış ve ne yazık ki 11 yaşındaki evladımız Güray Kaygusuz'un vefatına,dört kişinin de yaralanmasına sebep olmuştu. Öncelikle evlatlarını kaybedip, büyük acı çeken aileye baş sağlığı ve sabırlar, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu çok üzücü olay göstermiştir ki, düğünlerde, eğlencelerde veya her hangi bir sebeple ateşli silah kullanmak büyük bir yanlıştır ve telafisi olmayan acılara sebep olur. Bunun bedelini bazen böyle masum çocuklar veya herhangi bir vatandaşımız ödeyebilmektedir. Unutmamalıyız ki silah, öldürme, yok etme aletidir. Silahlar sadece ölüm ve gözyaşı getirir. Hiç bir medeni, eğitimli toplumda bu tür davranışlar hoş görülmez ve takdir toplamaz. Çünkü mutluluğu paylaşmanın, eğlenmenin birçok yolu vardır. Silah kullanarak, kalabalıklar içinde havaya ateş açmak, sorumsuzluğun, cahilliğin ve kabalığın göstergesidir. Bu yaşananların önüne geçmek için, çocuklarımıza doğru örnek olmalı ve onları iyi eğitmeliyiz. Bireysel silahlanmadan vazgeçmeli, çocuklarımıza en büyük silahın bilgi olduğunu aşılamalıyız.

“OYUNCAK SİLAHINI OKULA GETİREN ÇOCUK ÖDÜLLENDİRİLMELİ”

Son yıllarda yaygınlaşan internet kullanımında görmekteyiz ki, çocuklarımız şiddet içerikli oyunların esiri olmuşlardır. Onları bu tür oyunlardan ve filmlerden uzak tutmalıyız. Sık sık bu oyun ve filmlerle vakit geçiren çocuklarda şiddete yatkınlığının fazla olduğu uzmanlarca gözlemlenmiştir. Çünkü şiddet ve silahlar artık çocuk için sıradanlaşmaya başlar. Çocuklarımıza alacağımız oyuncakları seçerken bile tabanca, tüfek gibi oyuncaklardan uzak durmalı, çocuğumuza bunların kendisi için kötü oyuncaklar olduğunu belirtmeliyiz. Düğün ve benzeri zamanlarda havaya ateş açanları eleştirmeli, onları uyararak çocuklarımıza doğru örnek olmalıyız. Okullarda bu yönde eğitim ve etkinlikler düzenlemeli, oyuncak silahını getiren çocukları kitap ve benzeri hediyelerle ödüllendirmeliyiz. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Çine Temsilciliği olarak, herkesi duyarlı olmaya çağırıyor, silahsız, şiddetsiz, mutlu yarınlar diliyoruz. (SEZGİN MADRAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler