Takip Et

SON DAKİKA

Kaymakam Yönden, aylık basın buluşmalarına yeniden başladı

8 Ağustos 2017, Salı 14:30

     


Didim Kaymakamı İskender Yönden’in gazetecilerle 2 yıl önce başlattığı ve her ay gerçekleştirdiği buluşma toplantıları, 8 aylık aranın ardından yeniden başlarken, toplantıların on ikincisi gerçekleşti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Her ay bir gazetenin ev sahipliğinde yapılan buluşmaya, bu ay Aydın Ses Gazetesi ev sahipliği yaptı. Kahvaltıda ilçe gündemine ilişkin konular ile gazetecilerin sorunları ve problemleri konuşuldu. Kahvaltıda konuşan Aydın Ses Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Akgül, Didim’de gazeteciler arasında güzel bir birlikteliğin oluştuğunu belirterek, her ay düzenlenen buluşma kahvaltılarının bunun en güzel göstergesi olduğunu söyledi. Akgül, Ses Gazetesi olarak ev sahipliği yaptıkları kahvaltıya katılan herkese teşekkür etti.

Didim Kaymakamı İskender Yönden ise Didim’de gazetecilerle güzel bir birlikteliğin oluştuğunu belirterek, her ay gazetecilerle bir araya geldiklerini ve basın ile kamu arasındaki iletişimin güçlendiğini söyledi. Yönden, “Ben burada bir aile olduğumuzu düşünüyorum. Arkadaşların hepsinin evlerine de gidiyorum. Ben de tüm arkadaşları evimde misafir etmekten mutluluk duyarım. Evimin kapısı her zaman herkese açık. Asayiş ile ilgili konular ve ilçenin genel konularında arkadaşlarımızla bilgi paylaşımına devam edeceğiz. Çünkü Didim’de basın mensubu arkadaşlarımız, hiçbir zaman ilçeye sıkıntı yaratacak konuları gündeme getirmiyorlar. Fakat birebir bilgilendirme olmadığı zaman farklı şeyler ortaya çıkıyor. Gazeteci haklı olarak duyduğunu yazıyor. Ama Didim’deki kurum ve kuruluşlara talimat verdim. Basını doğru şekilde bilgilendireceğiz” dedi.

“DİDİM’DE 160 BİNE YAKIN KONUT VAR”

Didim’in bir turizm şehri olarak gözüktüğünü ama beraberinde inşaat şehri de olduğunu ifade eden Yönden, “Didim’de 11 adet 5 yıldızlı otel varken, 160 bine yakın konut var. İnşaat sektörü de Didim için önemli. Bu sektörün önünü açacak çalışmalar yapmalıyız. İnşaat sektöründeki engelleri tespit edip, bu engelleri ortadan kaldırmamız gerek. Yani inşaat sektörü ile turizmi bir arada nasıl tutarız ona bakmak lazım. Yapılacak tesisler nasıl olmalı, günübirlik konaklamalar ne şekilde olmasına yönelik ciddi bir çalışma var. Mülki idare olarak bu çalışmaları yapmamızın gerek olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

“İMAM-HATİP LİSESİ, EĞİTİM ÖĞRETİME AÇILACAK”

Didim’de Yeni Mahalle sınırları içerisinde yapımı tamamlanan 24 derslikli, 240 öğrenci kapasiteli Didim İmam-Hatip Lisesi’nin bu yıl eğitim öğretime açılacağını kaydeden Yönden, şunları söyledi: “Bütün resmi prosedürler tamamlandı ve önümüzdeki günlerde teslim alınacak. Bu yılda eğitim öğretime açılacak. Fen Lisesi konusu da geçen ay İl Koordinasyon Kurulu toplantısında gündeme geldi. Yurt konusunda sıkıntımız var, onu aşmaya çalışıyoruz. Mersindere Mahallesi’ndeki eski Gonca Koleji binasını Fen Lisesi olarak eğitim öğretime açmayı planlıyoruz.”

D-Marin Didim’de bulunan Key-f Restaurant’ta düzenlenen kahvaltıya, Didim Kaymakamı İskender Yönden, Aydın Ses Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Akgül, Didim Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Eser, Ses Gazetesi çalışanları ve Didim’de görevli basın mensupları katıldı. (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler