Takip Et

SON DAKİKA

Harbi Efeler'in peşine düştüler

8 Ağustos 2017, Salı 15:05

     


Zeybek ve Efe oyunlarını en öz halini öğrenmek isteyen Boğaziçi Üniversitesi Aydın Zeybek ve Efe Grubu, Çine'nin Bölüntü Mahallesinde kamp kurdu. Öğrenciler, halk oyunlarının en öz hallerini öğrenmek istiyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Boğaziçi Üniversitesi Matematik Öğretmenlik Bölümü okuyan ve üniversitenin Aydın Zeybek ve Efe Grubunda yer alan Çine’nin Bölüntü Mahallesinden Cansu Gökalp, arkadaşlarını memleketine getirdi. Boğaziçi Üniversitesi Aydın Zeybek ve Efe Grubu, Çine Bölüntü Mahallesinde kamp kurdu. Bölüntü Mahallesinde bir hafta kalacak olan grup, halk oyunları öğretmenlerinden çeşitli zeybek ve efe oyunları kursu alırken, grubun kurucusu Boğaziçi Üniversitesi Çeviri Bilim Bölümü son sınıf öğrencisi Şahin Yaldız, amaçlarının öğrendiklerini halka aktarmak ve halktan halk oyunlarının en öz hallerini öğrenmek olduğunu söylerken, her gece düzenledikleri oyun gecelerinde vatandaşların oyunlarını incelediklerini ifade etti. Kampın önümüzdeki günlerde mahalle meydanında gerçekleştirilecek olan halk oyunları gecesi ile sonlandırılacağı öğrenildi. Eski mahalle okul binasında konaklayan öğrenciler karınlarını Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen yemekler ile doyuruyor. Çine Bölüntü Mahalle Muhtarı Mehmet Kuzu, öğrencilerin mahallelerinde kamp kurmasından memnun olduklarını söyledi.

AYDINLI DEĞİLLER

Grubun kurucusu Boğaziçi Üniversitesi Çeviri Bilim Bölümü son sınıf öğrencisi Şahin Yaldız ise grup ve kamp hakkında bilgi verirken, grup olarak bir çok yarışmalarda dereceleri olduğunu ifade etti. Yaldız ayrıca kendisinin Sökeli olduğunu belirtirken, grup üyelerinin hepsinin çok farklı illerde yaşadığını ifade etti.

ARKADAŞLARINI MEMLEKETİNE GETİRDİ

Boğaziçi Üniversitesi Matematik Öğretmenlik Bölümü okuyan ve üniversitenin Aydın Zeybek ve Efe Grubunda yer alan Çine’nin Bölüntü Mahallesinden Cansu Gökalp, “Biz grup olarak halk oyunlarının en doğal hallerini keşif etmek ve vatandaşlara halk oyunlarını öğretebilmek için böyle bir kamp kurduk. Burası benim mahallem. Çok güzel oldu, iyi vakit geçiriyoruz” dedi. (SEZGİN MADRAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler