Takip Et

SON DAKİKA

Abdurrahman Öz, "Aydın'da solu bitirecek solak benim"

8 Ağustos 2017, Salı 15:57

     


tvDEN ekranlarında Bekir Mert'in moderatörlüğünde yayınlanan 5G1K’nın konuğu olan AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz oldu. Öz, sohbet esnasında meclis futbol takımında sol bekte oynadığını söyledi. Abdurrahman Öz'ün daha önce yaptığı "Aydın sol değildir" açıklamasını hatırlatan Gazeteci Cem Ulucan'ın, "Aydın sol değil diyorsunuz ama siz solaksınız" sözüne cevap vererek, “Aydın’ı soldan kurtaracak solak benim” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

tvDEN’in sevilen programlarından Gazeteci Bekir Mert'in moderatörlüğünü yaptığı ve Gazeteciler Mehmet Aydın, Faruk Özkan, Sercan Örün ve Cem Ulucan’ın sorduğu ve 1 konuğun yanıtladığı 5G1K’nın bu haftaki konuğu AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz oldu. Gazetecilerin sorduğu soruları yanıtlayan Öz, sohbet esnasında meclis futbol takımında sol bekte oynadığını ve Aydın’ı soldan kurtaracak solak olduğunu esprili bir şekilde söyleyerek mesaj verdi. FETÖ konusuna değinen Öz, FETÖ’nün sadece AK Parti’nin konusu olmadığını hatırlatarak, “Bu devletin, milletin ve toplumun sorunudur. Burada Türk milletinin bekası söz konusudur. Türkiye Cumhuriyeti aynı zamanda bir hukuk devletidir. Darbeciler o gece darbeyi başarmış olsalardı belki de bizi sorgusuz sualsiz yok edeceklerdi. Biz hukuk devleti çerçevesinde onlara hak ettikleri en ağır cezayı vereceğiz” diye konuştu.

Jeotermallerle ilgili araştırma önergesi olup olmadığı sorulan Öz’e, "Jeotermaller Aydın’a zarar veriyor mu?" sorusu yöneltildi. Jeotermallerin Aydın’ın bir gerçeği ve Allah’ın Aydın’a verdiği bir nimet olduğunu belirten Öz, “Bende her Aydınlı gibi bu jeotermalin Aydın’ımıza, Aydın tarımına zarar en zararla mümkünse zarar vermeden çıkarılması görüşündeyim bunu tüm Aydın kamuoyu bilir. Biz AK Parti milletvekilleri olarak ve diğer milletvekili arkadaşlarla birlikte TBMM Jeotermalin Aydın tarımına etkisi nedir, bir zararı var mıdır diye bir meclis araştırma önergesi verdik. İnşallah önümüzdeki dönemde onu takip edip bunun araştırılması gerektiğini ben düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

ÖZ, ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ’Nİ GÖREVE DAVET ETTİ

Jeotermal başta olmak üzere bir çok konuda Adnan Menderes Üniversitesi’ni göreve davet eden Öz, üniversitelerin birinci öncülüğü şehrin sorunlarını araştırmak olduğunu vurguladı. Jeotermallerin Aydın’ın en önemli sorunlarından biri olduğunu kaydeden Öz, sözlerine şöyle devam etti: “Ben buradan Adnan Menderes Üniversite yetkililerine açık çağrıda bulunuyorum ve buna ilişkin cevap vermelerini bekliyorum. Bu konuyu hep beraber araştıralım. Ben buna varım çünkü bir Aydınlı olarak aynı zamanda kendi çocuğuma da borcumdur. Ama burada jeotermal üzerinden haksız bir siyasette yapılıyor. Sanki AK Parti değil de başka bir parti olsa jeotermal kuyuları kapatılacakmış gibi algı oluşturulmaya çalışılıyor. Böyle bir şey yok jeotermal AK Parti olmasa da çıkartılacak AK Parti olsa da çıkartılacak. Aydın’da siyaset 3-5 sorunun etrafında dönmüş durmuş ben bunlara girmek istemiyorum. Bu jeotermal konusu gerçekten kanayan bir yaramızdır. Aydın üzerindeki o koku istemediğimiz bir kokudur. Bundan her Aydınlı gibi bende rahatsızım. Bunun araştırılması için elimizden ne geliyorsa bunun yapacağız.”

“AYDIN MERKEZİN İKİYE BÖLÜNMESİ GEREKİYORDU”

Büyükşehir zihniyetinin Aydın’a yerleşmesi için Aydın merkezin iki bölünmesi gerektiğini dile getiren Öz, “Büyükşehir’e geçildiği zaman Aydın merkezin ikiye bölünmesi gerektiğine inandım. İnsanların Büyükşehir olduktan sonra zihniyetinde bir değişiklik olmadı. Bir rekabet gelmedi. Bir rekabet olsaydı yolun o tarafından çöp toplansaydı öbür tarafında toplanmasaydı insanlar bunu tartışmaya açardı” dedi.

"ORTAK ADAY ÇIKMALI"

Abdurrahman Öz daha önce yaptığı basın toplantısında 2019 yerel seçimleri için AK Parti ile MHP’nin ortay aday çıkarabilir söylemi soruldu. Öz, Aydın’ın sol bir il olmadığını söyleyerek, “AK Partimizin aldığı oy, CHP’nin aldığı oy belli. Aydın sol değildir. Bu durumdan ortalama sağ olarak kendini tanımlayan bütün insanlar rahatsızdı. Aydın dışında yaşayan insanların anlatmakta güçlük çektikleri konulardan biride budur. Aydın Büyükşehir Belediyesini ‘Aydın sol değildir’ sloganı çerçevesinde kazanma yükümlülüğümüz var. Bu kendini sağ olarak tanımlayan herkesin yükümlülüğüdür. Aklın yolu birdir. Aydın’ın hizmet alamayan CHP zihniyetinden kurtulması gerekiyor. Ama ben bir aday gösteremem o genel merkezin bileceği bir iştir” diye konuştu.

“AK PARTİ KİMSEYİ MÜDÜR YAPMAK İÇİN İKTİDARA GELMEDİ”

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz’e Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu’nun Kayseri’de daha önce çalıştığı müdür yardımcılarının Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde müdür yardımcısı olarak atanması soruldu. Öz, Bilal Yılmaz Çandıroğlu ile Aydın’a ataması sırasında görüştüklerini ve Aydın’ın eğitimini 3 yıl içinde düzeltmesini istediğini söyledi. Bu görüşmede Aydın’ın eğitim kriterlerinin konuşulduğu ve Çandıroğlu’nun bu kriterler için kendi ekibini oluşturma hakkının olduğunu kaydetti. Öz, “Bu atamaları nihayetinde Milli Eğitim Bakanımız yapıyor. Atamaları yaparken siyasetçi olarak 3 milletvekilinin görüşünü alıyor. Bu atamalar siyaseten bizim bilgimiz dahilinde yapılan atamalardır. Aydın’ımızın alışmış olduğu bir düzen var bu düzenin en küçük bir şekilde oynamasını istemiyor. İl milli eğitim müdürümüz Aydın’a gelirken kendisinden bir isteğim olmuştu. Aydın eskiden Türkiye birincileri çıkartan bir ildi. Bu hedefe tekrar ulaşılmasını istedik. Biz AK Parti olarak kimseyi müdür yapmak için iktidara gelmedik. Bu çerçevede 3 yıl içinde Aydın’da Türkiye birincilerinin çıktığı bir il olacak. Böyle bir görev verdiğinizde kendi ekibini oluşturma hakkı vardı. Giden müdür yardımcıları kötü anlamında bir algı oluşmasın bu sadece kendi ekibini oluşturmadır. Aydın Milli Eğitimini Türkiye birincilerin çıktığı bir il olsun istiyoruz” ifadelerini kullandı.

FETÖ’nün İslamiyet’e de darbe vurduğunu bildiren Öz, “28 Şubat sürecinin bugünler için hazırlanmış bir tezgah olduğunu düşünüyorum. Bu milletin dininin devlet tarafından öğretilmemesinin sonuçları olduğunu düşünüyorum. O zamanlar insanlar imam hatipten uzaklaştılar. Dini eğitimi devlet vermeli bunu zamanında engellediler, insanlarda bu ihtiyaçlarını karşılamak için öyle ya da böyle buralara gitti. Dini eğitim almak isteyen herkese devlet dini eğitimini veriyor” dedi.

Yine Aydın’ın diğer önemli bir konusuna değinen Öz, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’nün bir merkeze ihtiyacı olduğunu vurguladı. Siyasetin bir nasip işi olduğunu söyleyen Öz, siyasetten sonra önemli olanın yine Aydın sokaklarında oturup, gezebilmek olduğunu belirtti. (ÖZGE SÖNMEZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler